Het paasweekend is aangebroken! Een weekend dat voor voetballers vaak garant staat voor minimaal één en soms zelfs twee wedstrijden. Mocht u behoefte hebben om even onder het ‘voorjaarsfeest’ uit te willen komen, dan hebben wij in ieder geval de Sallandse wedstrijden van komend weekend voor u op een rij.

Om in trainersjargon te praten ‘dit zijn de weken van de waarheid’. Iedere wedstrijd heeft zijn belang. Voor FC Zwolle is het zaak het kampioenschap in de Jupiler League naar zijn hand te zetten. Met een voorsprong van zes punten op FC Eindhoven en Sparta willen de Zwollenaren het liefst dit weekend een beslissing forceren.
Met nog vijf wedstrijden te gaan wil GA Eagles nog het nodige bewijzen tegenover de nieuwe trainer Jimmy Calderwood. Mogelijk kan er na twee overwinningen in het paasweekend nog nagedacht worden over een kans op de play-offs.

Op zaterdag staat de onvervalste derby van het Vechtdal op het programma: het is Dalfsen tegen Nieuwleusen, kortom ASC’62 tegen Nieuwleusen. Beide ploegen staan in de middenmoot van de tweede klasse H, op de zevende en achtste plaats. De belangen in de competitie zijn niet heel groot, die van het winnen van een derby is dat wel!

OZC Ommen krabbelt na de winterstop weer wat op en boekte vorige week een belangrijke overwinning op concurrent SVVN. OZC speelt zaterdag de uitwedstrijd tegen nummer drie ESA uit Arnhem en op maandag uit in Oldenzaal tegen De Esch. In de vierde klasse lijkt voor SC Lemele het seizoen over. De ploeg van trainer Henri Zwinselman staat kleurloos tiende en kan in de vierde klasse niet degraderen, toch speelt men voor de eer en het plezier op zaterdag thuis tegen het Zwolse ZAC en op maandag uit in Zwolle tegen EDON.

Op paasmaandag komen de meeste ploegen in actie. Rohda Raalte speelt tegen nummer drie Sneek Wit Zwart. Mochten de Raalterenaren winnen dan nadert het de Friezen op één punt. Met een derde plaats zou men verzekerd zijn van een plek in nacompetitie voor promotie naar de Topklasse.

In de tweede klasse J wordt voor vv Heino op paasmaandag een belangrijke dag. Bij een overwinning is men verzekerd van de winst van de tweede periode, dit betekent tevens een plek in de nacompetitie voor promotie. Ongetwijfeld wil vv Heino, de huidige nummer drie op de ranglijst, de druk op koploper TVC’28 ook hooghouden. Met vijf punten achterstand op TVC’28 speelt de ploeg van Marc Lobbert op maandag tegen Luctor et Emergo.
SV Heeten strijdt met man en macht tegen degradatie. Na de knappe overwinning afgelopen weekend bij AGOVV (0-1), speelt de ploeg opnieuw in Apeldoorn, namelijk tegen WSV. Wijhe’92 speelt daarintegen thuis tegen AGOVV. De Wijhenaren lijken veilig in de middenmoot te staan.

Hoonhorst voetbalde afgelopen zondag niet door het plotselinge overlijden van een speler en gewaardeerd lid van Hoonhorst 3. De wedstrijd tegen OVC’21 werd daarom verschoven naar paasmaandag. Hoonhorst staat één-na-laatste en zal de punten thuis willen houden om degradatie te voorkomen. Dat zal niet makkelijk worden tegen OVC’21 dat in koppositie op de titel lijkt af te gaan in de vijfde klasse.

Vrijdag
FC Zwolle – FC Emmen
Almere City – GA Eagles

Zaterdag
ASC’62 – Nieuwleusen
ESA – OZC Ommen
Lemele – ZAC

Maandag
Fortuna Sittard – FC Zwolle
GA Eagles – FC Dordrecht
Rohda Raalte – Sneek Wit Zwart
Heino – Luctor et Emergo
Wijhe’92 – AGOVV
WSV – SV Heeten
De Esch – OZC Ommen
EDON – Lemele
Hoonhorst- OVC’21