VV Heino heeft in de thuiswedstrijd tegen SC Enschede de volle drie punten gepakt en maakt daarmee een sprongetje naar het linkerrijtje. Op sportpark De Kampen werd in een zeer boeiende wedstrijd 5-1. Gezien het totale wedstrijdbeeld een ruime overwinning, maar er was niets aan gestolen. De hoofdmacht van trainer Marc Lobbert was weer eens ouderwets effectief in de afronding. Voor zover er al iets ‘gestolen’ was, betrof dit het enige tegendoelpunt, dat gescoord werd na een niet-geziene, roodwaardige, overtreding aan Enschede-zijde.

Heino startte gemotiveerd en offensief aan de wedstrijd, hetgeen al in de zesde minuut leidde tot de openingstreffer, dankzij een benutte penalty van Douwe Booij. Vijf minuten was het alweer raak, maar nu dankzij een geweldige aanval, afgerond door Wilco Gerritsen een scherpe voorzet, welke door spits Robin Gerritsen effectief werd afgerond. De 2-0 stand was op dat moment enigszins geflatteerd, want SC Enschede liet ook voortdurend zien een goed potje te kunnen voetballen. De tukkers waren beweeglijk, stoorden snel en zochten voortdurend de lange bal.. om vervolgens in de afwerking te falen.

Toch werd de ploeg in de 15e minuut terug in de wedstrijd geholpen, dankzij een doelpunt die nooit gescoord had mogen worden. Enschede-speler Mitchel Westerink schopte Heino-verdediger Leon Hekking tegen de vlakte, maar deze overtreding (gezien door tientallen supporters én geregistreerd op camera) werd echter niet gezien door de arbiter en grensrechter. Het effect was echter Hekking weg was uit verdediging, waardoor SC Enschede eenvoudig de 2-1 kon aantekenen. Enschede-coach Robbert Weegerink, die de overtreding wel had gezien, greep wél in: Westerink kon gaan douchen.

Douwe Booij blonk uit en nam zelf twee treffers voor zijn rekening

Even was Heino de greep op de wedstrijd kwijt en ontstonden er door slordige afspeelballetjes zowaar kansen voor de zwart-witten. In de 37e minuut was het uitblinker Douw Booij die opnieuw voor een marge van twee doelpunten zorgde: hij veroverde de bal en bracht Jesper Schokker op volle snelheid in stelling. Schokker rondde uitstekend af: 3-1 tevens de ruststand.

Na de theepauze kwam Enschede weer opgeladen uit te startblokken. Met hetzelfde spelpatroon van de lange ballen werd de aanval gezocht, waardoor Heino voorin ruimte kreeg. Het stelde Wilco Gerritsen in staat Heino’s vierde treffer aan te tekenen: 4-1.

In de 70-ste minuut had de Heino-spits ook de 5-1 kunnen aantekenen, ware het niet dat hij met een bodycheck werd afgestopt door Enschede-keeper Weegerink. Weegerink kon met rood naar de kleedkamer. Veldspeler Jordy de Jong moest noodgedwongen onder de lat plaatsnemen en toezien dat (opnieuw) Douwe Booij de toegekende vrije trap binnenschoot: 5-1. Het betekende het slot op de wedstrijd. Enschede kon niet meer. Heino hoefde niet meer. De drie punten waren binnen en Heino kan weer omhoog kijken.

Volgende week staat een uitwedstrijd tegen Stevo op het programma.