Eerste uitoverwinning voor Nieuw Heeten

‘Dat mag de kop van het artikel worden’, vertelde Nieuw Heeten-trainer Harold Sneller over de eerste uitoverwinning van zijn ploeg in 5A tegen Bornerbroek. Nieuw Heeten wist voor het eerst op ‘vreemde bodem’ de drie punten binnen te slepen.

‘We hebben de stijgende lijn te pakken. Het kwartje valt nu wel de goede kant op’, zag Sneller na de tweede overwinning op rij. Vorige week versloeg Nieuw Heeten nummer laatst Manderveen met 5-0, vandaag werd Bornerbroek de ‘prooi’.

‘Na acht minuten werd het 1-0 (Perry Dasselaar) voor hen. Waarna we snel gelijkmaakte uit een fantastisch afstandsschot van Koen Kemper. Hessel Grolleman maakte daarna 1-2. We zaten op dat moment lekker in de wedstrijd.’

Toch moesten de Nieuw Heetenaren nog voor rust een gelijkmaker incasseren (2-2, Pim Grimberg). ‘De tweede helft begonnen zij weer met druk vooruit, daar hadden we het lastig mee. Na die fase ging het beter en wisten we de beslissende doelpunten te maken een kwartier voor tijd. Roderick Hauptmeijer scoorde uit een mooie aanval de 2-3 en Harold Beltman wist te profiteren na een foutje van hun keeper (2-4)’, besloot Sneller.

Door de winst heeft Nieuw Heeten 13 punten uit 11 duels en stijgt men naar de achtste plaats in 5A. Komende zondag speelt men in en tegen Mariënheem.