Eerste training PEC Zwolle; twee proefspelers en vuurwerk

In het IJsseldelta-stadion begon PEC Zwolle vanochtend aan de eerste training van het seizoen. Onder ontspannen uitleg aan spelers en fans startte trainer Ron Jans het voetbalseizoen. Opvallend waren enkele spelers die vanuit de beloften mee trainden en twee proefspelers: Moise Emmanuel Mbende en Dalvin Havertong.

Mbende is 19 jaar en een lange centrale verdediger van Borussia Dortmund. Dalvin Havertong is een 20-jarige rechtsback van Sparta Rotterdam. Beide spelers krijgen de kans zich de komende dagen te laten zien. Verder deden nieuwe aanwinsten Lars Veldwijk, Josef Kvida en de opnieuw gehuurde Sheraldo Becker uiteraard mee. Jody Lukoki (vertrekt naar Ludogorets) en Leroy Labylle op proef bij Excelsior Moeskroen) waren niet meer aanwezig.

Ondanks het aantrekken van spits Veldwijk, hebben de Zwollenaren volgens Deense media interesse in de Deen Simon Makienok. De spits (2,01m) staat momenteel onder contract bij het Italiaanse Palermo.

Morgen is de Open Dag van PEC Zwolle. Het programma start om 13u en zal onder andere de afscheidswedstrijd van Joost Broerse bevatten. Dinsdag volgt het eerste oefenduel. Hatto Heim is dan in Hattem de tegenstander. Aanvang 20.00u.