Eerste overwinning Lemelerveld smaakt naar meer

Men heeft er in Lemelerveld even op moeten wachten, maar vandaag was het zover: de eerste competitie-overwinning van het seizoen. In 2J versloegen de Lemelervelders in eigen huis Voorwaarts Twello (1-0): ‘Vandaag trokken we de lijn van afgelopen weken door. Het was nu en-en. Én het spel was goed, maar nu ook eens de punten’, zag Lemelerveld-trainer Edwin Duim.

‘De eerste helft hadden we de overhand. Met kansen voor Sven Kruger en Wesley Vlierman hadden we op voorsprong moeten komen, dat gebeurde helaas niet. De tweede helft kwam Voorwaarts beter uit de kleedkamer. Toch scoorden wij de goal na een uur spelen. Een prima voorzet van Jordy Lugtenberg liet Job Heerink de winnende treffer maken (1-0). Daarna zette Voorwaarts meer druk en namen ze meer risico.’

Voorwaarts, dat zich ook onderin het klassement in 2J begeeft, had een kwartier voor tijd de mogelijkheid de score gelijk te trekken. ‘Vanaf vijf meter van het doel raakt een speler van hen de bal verkeerd. Wij kregen daarna de kans op 2-0, die ook uitbleef. In de slotfase hadden we geluk toen een kopbal op de lat bij ons belandde. Het zat daarmee ook een keer eens mee. We hebben de aansluiting naar boven weer gevonden’, liet een tevreden Lemelerveld-trainer weten.

Komende zondag gaat de ploeg van Duim op bezoek bij Schalkhaar. Lemelerveld heeft de laatste plaats vandaag overgedragen aan Schalkhaar (vier punten). Lemelerveld heeft vijf punten verzameld.

Foto’s: Martin Zwakenberg