Trainer Edwin Duim (foto) had vandaag al snel het gevoel dat er weinig fout kon gaan. De oefenmeester van Lemelerveld zag zijn ploeg uiteindelijk met 0-4 winnen van nummer een-na-laatst Eerbeekse Boys. Toen de Lemelervelders hoorden dat het duel tussen nummer drie Heerde en nummer twee Helios in 2-2 was geëindigd kon de conclusie getrokken worden dat het een prettig weekend was voor de oranje-witten.

‘Zelf winnen en de concurrentie punten zien morsen is natuurlijk prettig. Vandaag wonnen we vrij eenvoudig. Eerbeekse Boys begon de eerste minuten met vol druk naar voren, maar na onze 0-1, door Jordy Lugtenberg na acht minuten spelen, was het eigenlijk al gedaan. We hebben weinig kansen weggegeven en kwamen op een prettig moment op 0-2, vlak voor rust. Sven Kruger reageerde attent op een te korte terugspeelbal.’

Duim zag vroeg in de tweede helft spits Jeroen van den Berg de 0-3 maken en opnieuw Jordy Lugtenberg zorgde voor de eindstand: 0-4. ‘Ook fijn dat we geen kaarten of blessures opliepen vandaag’, besluit Duim.

Door de overwinning van Lemelerveld en het gelijkspel van Heerde en Helios staan de Lemelervelders drie punten ‘los’ van Helios, dat 44 punten heeft. Heerde volgt met 37 punten en lijkt uitgeschakeld voor de titel in 3B.

Volgende week zondag speelt Lemelerveld thuis tegen Vaassen. Helios speelt thuis tegen De Gazelle. Overigens kwam middenmoter Heeten niet in actie, volgende week spelen zij thuis tegen Markelo.

Foto: Martin Zwakenberg