Voor de ene ploeg valt er nog een prijs te halen (OVC’21), voor de andere ploeg geldt dat men vreest voor degradatie (USV). Vandaag, 5 mei, staat in Ommen het duel tussen OVC’21 en USV op het programma. Beide ploegen hunkeren naar een laatste overwinning deze competitie. Bij een overwinning kan men kijken naar de naburige ploegen op de ranglijst, en dan alleen maar hopen …

USV leek een paar weken geleden al ‘knock-out’ te gaan en definitief te degraderen uit 4H. Na de nederlaag bij kampioen Lemelerveld (4-0) zullen weinigen nog vertrouwen gehad hebben in lijfsbehoud. Toch krabbelde de Nieuwleusense ploeg onder leiding van trainer Joshua Nijlant knap omhoog. Twee uit-overwinningen tegen Wilp (0-1), RDC (1-2) en een gelijkspel tegen Hattem (2-2), zorgen er in ieder geval voor dat de ploeg tot de laatste dag meedoet om niet rechtstreeks af te dalen naar de vijfde klasse. USV, dat laatste staat zal morgen van OVC’21 moeten winnen om het ‘gat’ met nummer één-na-laatst Wilp te kunnen dichten. De nummer één-na-laatst speelt nacompetitie om degradatie te voorkomen. Wilp speelt uit tegen Hattem, dat is uitgevoetbald.

Voor de winterstop zat OVC’21 ook vaak in de hoek waar de klappen vielen. Toch speelde de Ommense ploeg van vertrekkend coach Dikken zich in het debuutseizoen makkelijk veilig in 4H. Zo makkelijk zelfs, dat er nog een derde periodetitel lonkt. Aangezien kampioen Lemelerveld de derde periodetitel niet meer kan winnen, lonkt deze titel voor USV of Activia. Beide ploegen hebben dertien punten uit zes duels. Activia speelt thuis tegen Colmschate’33, dat als nummer twee ook zeker is van promotie. Voor OVC’21 wacht de uitwedstrijd tegen het vechtende USV. De enige wedstrijd in 4H waar beide ploegen nog een belang hebben op de laatste speeldag.

Programma 4H, zon op 5 mei:

ABS-Lemelerveld
IJsselstreek-DAVO
OVC’21-USV
Hattem-Wilp
Activia-Colmschate’33
Diepenveen-RDC

Stand onderin 4H, zon per 4 mei:

10. RDC 21-19

11. Wilp 21-15 (nacompetitie)

12. USV 21-13 (directe degradatie)