Een-na-laatste speeldag 3B: Climax in Lochem

Ondanks dat beide ploegen in 3B zich iedere week concentreren op de eerstvolgende tegenstander zullen Sportclub Lochem en Wijhe’92 de afgelopen weken steeds vaker naar zondag 19 mei op de kalender hebben gekeken: Sportclub Lochem-Wijhe’92.

Na afgelopen weekend staan beide ploegen met 55 punten aan de leiding in 3B (zon). De Wijhenaren hebben echter een beter doelsaldo. Negen goals meer gemaakt kunnen doorslaggevend worden aan het einde van de rit.

Wijhe’92 verloor afgelopen weekend belangrijke punten. In de slotsecondes kwam men thuis tegen Witkampers op een 2-1 voorsprong, maar zag de ploeg van trainer Hans van der Hoop de 2-2 net voor het laatste fluitsignaal toch nog binnen vallen.

Sportclub Lochem weet al heel lang niet meer wat punten ‘morsen’ is. Mede dankzij een nipte overwinning afgelopen weekend bij laagvlieger SV Zwolle (1-2) is de ploeg van trainer Henry Golstein al negen duels achter elkaar aan de winnende hand. Op 17 februari verspeelde men voor het laatst punten, thuis tegen Witkampers (0-2).

In Wijhe werd het eerder dit seizoen (7 oktober 2018) 2-0 voor de thuisploeg. Een prachtig affiche komende zondag die hoogstwaarschijnlijk de beslissing in 3B gaat brengen. Het duel in Lochem staat onder leiding van de heer Baardman.

Op de laatste speeldag speeldag speelt Wijhe’92 thuis tegen nummer drie Turkse Kracht. SP Lochem speelt uit bij KCVO.

Foto: Ineke van Wijhe