Laatste speeldag voor Mariënheem en USV om van te smullen

Op de laatste speeldag zijn drie ploegen nog in de race voor het kampioenschap in 5A: Heracles, Mariënheem en USV. Heracles ‘verloor’ de voorlaatste speeldag twee punten bij nummer vier Zenderen Vooruit (1-1). Mariënheem en USV wisten wel te winnen, waardoor het komende zondag een zeer spannende ontknoping wordt in 5A.

Mariënheem won, zoals verwacht, het thuisduel van nummer laatst Vilsteren (4-0). De doelpunten van de ploeg van trainer Sander Brinkman werden keurig verdeeld over twee helften. Niels van Schooten (1-0) en Remy Velderman (2-0) voor rust. Na rust was het opnieuw Van Schooten (3-0) en Rinse Kleverkamp (4-0) die de eindstand wisten te bepalen. Vilsteren mistte overigens nog wel een strafschop in de tweede helft. Deze werd op de lat geschoten.

USV won gemakkelijk in en tegen Raalte (2-6). De Raaltenaren zijn nog steeds erg gehavend en konden de Nieuwleusenaren na de openingsfase niet meer bijhouden. Na 0-1 (doelpunt Timmerman) wist Nick van Tolij nog 1-1 te maken. Daarna liep USV voor rust nog uit naar 1-4 door goals van Timmerman, Kay Huzen en Frank Kuiper. Raalte-aanvoerder Van Santen deed nog wat terug voor rust vanaf elf meter (2-4).

Door twee goals in de tweede helft (Van Faassen en De Weerd) werd het duel volledig beslist in het voordeel van de ploeg van trainer Theo van ’t Zand. USV houdt zicht op de titel met twee achterstand op Heracles en Mariënheem.

Er kunnen komende zondag allerlei scenario’s worden geschreven. In ieder geval zijn dit de feiten:

Programma top-3 in 5A:

USV-Langeveen
Bornerbroek-Mariënheem
Hoonhorst-Heracles

Stand top-3 in 5A:

1. Heracles 23-50 (+45)
—-
2. Mariënheem 23-50 (+28)
—-
3. USV 23-48 (+36)

Kampioenschap wordt niet beslist op basis van het doelsaldo. Mochten twee of drie ploegen gelijk eindigen dan volgt een beslissingswedstrijd of beslissingspoule.

De nummer twee in 5A speelt nog een beslissingswedstrijd voor directe promotie naar de vierde klasse. Zij spelen tegen de nummer twee in 5B (Buurse) op Hemelvaartsdag op neutraal terrein.

Mochten overigens twee ploegen op plek twee gelijk eindigen qua punten, dan is het doelsaldo wel doorslaggevend.

Foto’s: Henk Klein Koerkamp (Mariënheem-Vilsteren)