5A: Een heerlijke start met Sallandse derby’s

Wie het competitieschema mocht bedenken had, voor de Sallandse clubs in 5A, dit niet beter kunnen bedenken. Met Mariënheem-SDOL, USV-Hoonhorst en Nieuw Heeten-Raalte op het programma een heerlijke Sallandse start!

Zondag 14.00u start voor veel ploegen in het amateurvoetbal weer een nieuw seizoen! De meeste vijfdeklassers uit Salland genoten vorig seizoen van de korte reisafstanden in 5I, maar zagen tot hun schrik in de voorbereiding dat men is ingedeeld in 5A. Geen reizen naar Deventer of Zwolle meer, maar naar Twente als verre bestemming. SC Wesepe ging naar 5I en werd met Deventer ploegen ingedeeld. Dit betekent uiteraard niet dat we de ploeg van trainer Dave Kok niet meer blijven volgen!

In 5A is echter de eerste speeldag voor de Sallandse ploegen lekker dicht bij huis. Mariënheem speelt de derby tegen SDOL. Een duel dat vorig seizoen als laatste competitieduel ook op het programma stond. Beide ploegen streden toen nog voor een laatste ticket in de nacompetitie. Het duel eindigde in 2-1 voor SDOL, maar dat was voor de Luttenbergers één doelpunt te weinig om de Mariënhemers van nacompetitie af te houden. In een tweeluik wist men echter niet RVW uit Renkum over de knie te krijgen, waardoor een nieuw seizoen in de vijfde klasse volgde voor de ploeg van trainer Sander Brinkman. De oefenmeester uit Luttenberg is al weer voor het vierde seizoen actief voor de oranje-zwarten.

In Luttenberg vond trainer Mario Koerkamp het genoeg na drie seizoenen. Hij is inmiddels vervangen door Remco Solen (kwam van Activia). Solen beleeft zondag zijn competitiedebuut met SDOL in een onvervalste derby! Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Van Lune.

Nieuwleusen is voor Hoonhorst de plaats waar, na één seizoen vierde klasse, weer een hernieuwde kennismaking met de vijfde klasse plaatsvindt. Tegenstander USV had met de poulewinst in een bekerpoule met Avereest, Nieuwleusen en Balkbrug een mooie opsteker te pakken in de voorbereiding. Tegenstander Hoonhorst won in het bekertoernooi met duidelijke cijfers van Storica en CSV’28, maar kreeg een flinke tik van tweedeklasser Wijhe’92 (8-1), waardoor poulewinst uitgesloten was. De ploeg van trainer Bert Spies zal na een seizoen ‘vierdeklasse-smaak’ weer bovenin mee willen draaien in 5A. USV stelde vorig seizoen teleur met een zevende plaats in 5I. Een plek die minimaal verbeterd moet kunnen worden komend seizoen.

De laatste Sallandse derby in 5A gaat tussen Nieuw Heeten en Raalte. De Nieuw Heetenaren spelen hun eerste competitieduel op het verbouwde onderkomen. Een splinternieuw kunstgrasveld wacht de voetballers komende zondag. Bij Nieuw Heeten doet men dat onder leiding van nieuwe trainer Harold Sneller. De Apeldoorner zag zijn formatie in een loodzware bekerpoule toch nette resultaten halen, met name tegen Colmschate’33 werd slechts met 1-2 verloren in eigen huis. Ook tijdens de opening van het kunstgrasveld tegen derdeklasser Heeten bleek de ploeg van Sneller een taaie tegenstander, het werd in de slotsecondes 1-2. Raalte kent al twee seizoenen zijn beste periode in de vijfde klasse voor de winterstop. Men lijkt telkens een gooi te doen naar de titel, maar zakt weg zodra de lente goed en wel begonnen is. Kan de ploeg van trainer Jan Plagman dit seizoen twee seizoenshelften top blijven?

Overige wedstrijden 5A (zondag 7 september):

Manderveen-Heracles
Vilsteren-Langeveen
Bornerbroek-La Premiere

Foto: Miranda Veldkamp

Onze websitebezoekers zondag op de hoogte houden, terwijl u langs de lijn staat? Twitter met #sallandvoetbal