Oefenwinst voor PEC Zwolle, spits in aantocht

PEC Zwolle wist vanavond het oefenduel in Hasselt met 2-1 van Sparta Rotterdam te winnen. Verder was er buiten het veld ook genoeg te melden: het oefenduel tegen VFL Bochum van aanstaande zaterdag gaat niet door en donderdag wordt er in Zwolle een nieuwe spits verwacht. 

FoxSports-verslaggever Mark van Rijswijk liet weten dat het oefenduel van zaterdag in Wezep niet doorgaat in verband met de kans op mogelijke ongeregeldheden. PEC Zwolle zoekt naar een nieuwe tegenstander. Het oefenduel van vanavond ging gelukkig wel door. Op de velden van Olympia’28 wisten de Zwollenaren met 2-1 te winnen.

Ondanks het ontbreken van basisspelers Mokotjo en Van der Werff wist de ploeg van trainer Ron Jans op 2-0 te komen via Stef Nijland en Denis Mahmudov (foto). Kort na Zwolle’s tweede treffer deed Bjelica namens de Rotterdammers wat terug (2-1). Na een goed uur spelen was dit tevens de eindstand, want een kwartier voor tijd miste Jesper Drost nog een penalty.

Update: Volgens AD-journalist Johan Inan is de spits waar over gesproken wordt, de 19-jarige Griek Nikos Ioannidis. De aanvaller is jeugdinternational en afkomstig van Olympiakos. Vandaag (woensdag) zou Ioannidis al gekeurd worden in Zwolle.