Voorzitter Edwin Mulder en Bert Doornebos (beiden statutair directeur) stoppen per 1 juli 2013 bij Go Ahead Eagles. Beiden zijn zo’n vijf jaar op diverse fronten actief geweest voor de Deventer club.

‘Na vijf jaar wordt het tijd voor een frisse wind in de club, dit is geen job voor het leven’, zegt Edwin Mulder. ‘Met het nieuwe Masterplan ligt er een prima fundament voor de toekomst. Daarmee kan de club verder. Kortom een prima moment voor een wisseling van de wacht’.

Go Ahead Eagles gaat nu op zoek naar opvolgers. Met Edwin Lugt, Hilco Kok en Marcel Wenting traden vorig jaar reeds drie nieuwe leden van de Raad van Commissarissen aan. ‘De continuïteit is gewaarborgd”, aldus Mulder.

Nieuw elan

Edwin Mulder geeft aan dat het voorzitterschap van de club in combinatie met de functie van directeur te veel energie kost. “Dit kun je niet tot in het in oneindige blijven doen, bovendien heeft de club na vijf jaar behoefte aan nieuw elan’. Voor Doornebos is de voltooiing van het Masterplan een goed moment om te stoppen. ‘Dat is een enorme klus geweest maar het is de moeite waard geweest. Met het Masterplan kan de club de komende tijd vooruit’. Later deze maand neemt de club een beslissing over de eerste uitvoeringsfase van het Masterplan, de ‘optopping’ van de hoofdtribune en de nieuwbouw van de Leo Halle tribune.
Mulder en Doornebos vinden dat Go Ahead er anno 2013 goed op staat. Dit ondanks de aanhoudende economische crisis. ‘ Ook wij hebben last van de crisis en moeten op onze tellen passen maar wij zijn gezond’, aldus Mulder. Bert Doornebos stelt verder vast dat er, vooruitlopende op het Masterplan al het nodige is verbeterd op het gebied van de accommodatie. ‘Daarbij denk ik aan het nieuwe parkeerterrein, de verbouwde business lounge en het nieuwe krachthonk. Ook de veiligheid in en om het stadion is aantoonbaar verbeterd’. In sportief opzicht slaat de balans ook in positieve zin door. ‘Wij spelen subtop met zicht op meer. Er staat een leuk team op het veld met een uitstekende staf en de club leeft onverminderd in Deventer en omstreken’, zo stellen Mulder en Doornebos vast. ‘Wij hopen echt dat de club de komende jaren de laatste stap richting promotie kan zetten’.
Mulder en Doornbos blijven, zoals aangegeven, tot 1 juli 2013 in functie. Beiden zijn ook bereid om na deze datum actief te blijven voor Go Ahead Eagles. ‘Wij verlaten de frontlinie maar Go Ahead Eagles kan te allen tijde op ons blijven rekenen’.