Nieuwleusen heeft het onnodig lastig met EDON

Ondanks meer dan een handvol goede kansen moest een eigen doelpunt er aan te pas komen om Nieuwleusen deze zaterdag in 3C de overwinning te brengen (0-1). In Zwolle won de ploeg van trainer Alex Booij en kan men zich komende week richten op het binnenhalen van de tweede periodetitel.

‘We waren negentig minuten beter. Ook werd er best aardig gevoetbald op een moeilijk bespeelbaar veld. De kansen werd echter niet afgemaakt’, zag Nieuwleusen-trainer Booij.

In een fase in de eerste helft dat Nieuwleusen flink druk zette op het doel van de Zwolse ploeg viel de bal eenmaal in het net (0-1). Booij: ‘Hun verdediger kan met een sliding bij de bal, maar glijdt deze voorzet wel binnen. Jeroen Elzinga stond nog achter de verdediger, hij had anders de goal ook kunnen maken.’

EDON dat met man en macht verdedigde kwam er in de tweede helft nog tweemaal gevaarlijk uit. ‘Onze keeper redde ons nog tweemaal goed’, zag Booij. Uiteindelijk kon Nieuwleusen drie punten bijschrijven en blijft men op een derde plaats staan met 37 punten uit 20 duels.

Komende paas-zaterdag speelt Nieuwleusen het laatste duel in de tweede periode thuis tegen Storica. Bij winst is men verzekerd van de tweede periodetitel.

Foto: Maria de Roo