Eagles wacht zware avond op Eindhovens glibberveld‏

Go Ahead Eagles gaat zaterdag op bezoek bij PSV. Historisch gezien niet de favoriete opponent van de Deventenaren maar met de hudige glibbermat in het Philips stadion lijkt het helemaal een zware avond te worden.

De kwaliteit van het veld bleek afgelopen woensdag beroerd. Ondanks dat het er pas enkele weken ligt ‎deed het in de topper tegen Feyenoord denken aan een artische toendra. PSV wist zich er met dank aan de fysieke gesteldheid op te redden.

De Eindhovenaren laten daarmee zien op dreef te zijn. De club gaat als nummer één de winterstop in. Ondermeer doordat het alle thuisduels wist te winnen. Tegen Feyenoord was Luuk de Jong, die z’n tweede hattrick in zijn loopbaan maakte, de grote man. Hij scoorde dit seizoen, net als Memphis Depay, veertien keer voor PSV (tien in de eredivisie, vier op Europees niveau).

Zonder over de treurige statistieken in de onderlinge duels van PSV en GAE te beginnen, ziet het er in Deventer echt iets minder rooskleurig uit. De ploeg verloor het afgelopen thuisduel van Cambuur. Het staat nog altijd boven de streep maar wanneer het deze ronde punten verliest en ADO wint dan is dat na dit weekend anders.

Daarbij ‎zijn Jop van der Linden en Sjoerd Overgoor morgen niet van de partij. De eerste heeft nog speelt niet vanwege de hersenschudding die hij opliep tegen Cambuur, de tweede heeft last van zijn hamstring. Ook Lelsy de Sa is wegens rugklachten afwezig.

PSV – Go Ahead Eagles, 20 december 2014, aftrap 19.45 uur.