Foeke Booy lijkt zijn mannen zwaar te hebben aangepakt in de afgelopen trainingsweek. Zijn ploeg kwam namelijk meer dan te kort tegen de nummer 17 van de eerste divisie. Een tegenstander waarvan een eredivisieploeg normaliter met speels gemak moet winnen. Maar na een trainingsweek in Garderen verloor Go Ahead in en tegen Almere echter met 4-1.

Bij Go Ahead maakte Marnix Kolder zijn rentree. De spits speelde geen wedstrijd meer nadat hij in het uitduel tegen Heerenveen het veld geblesseerd verliet. Ook hij kon niet voorkomen dat Almere de gehele wedstrijd de bovenliggende partij was en al met rust op 2-0 stond. De tweede helft verliep niet beter voor de Deventenaren. Tien minuten voor het einde scoorde Houtkoop nog wel maar Almere had ondertussen ook alweer twee keer gescoord.

Eerder deze week verloor het schaduwelftal van het tweede van De Graafschap. Aanstaande maandag speelt het schaduwelftal nog een wedstrijd tegen Jong Vitesse. In dat duel zal testspeler Souflan Moro ook meespelen.

Opstelling GA Eagles: Room, Schmidt, Vriends, vd Linden (Amevor), Schenk, Overgoor, Rijsdijk, Turuc, Antonia, Kolder (Godee) en Houtkoop.

Foto: Johan Wolff