Eagles verliest ook tegen FC Twente

Go Ahead Eagles zette zondag een negatief clubrecord neer. Voor het eerst in de eredivisiehistorie verloor het vijf thuisduels op rij. In de voorgaande duels waren Ajax, AZ, PSV en Vitesse te sterk. Dit weekend won FC Twente in Deventer.

Gezien door een rood-gele bril voelde dat niet goed. ‎Eagles kwam voor na een goal van Verhoek. Vijf minuten later werd de bal echt op de stip gelegd nadat Higler hands van GA Eagles-verdediger Nieuwpoort constateerde. Ziyech schoot raak. Tapia deed dat een aantal minuten later weer waardoor de ruststand 1-2 was.

Kort na rust scoorde Tapia opnieuw heel eenvoudig. Ziyech nam de hoekschop, de Peruviaan kopte raak. ‎Eagles probeerde daarna nog wel wat maar was niet bij machte om te scoren. ‎‎

De Deventenaren kunnen zich gaan opmaken voor de nacompetitie. ‎Voldoende punten pakken om Heracles en NAC voorbij te gaan lijkt een te moeilijk verhaal.

GA Eagles-FC Twente 1-3 (1-2)

23′ 1-0 Verhoek
28′ 1-1 Ziyech (pen.)
38′ 1-2 Tapia
51′ 1-3 Tapia

Opstelling GA Eagles: ‎Van der Hart, Nieuwpoort, Vriends, (Amevor/81), Van der Linden, Wijnaldum, Overgoor, Van Ooijen (Plet/62), Türüç, Verhoek (Reimerink/78), Kolder, De Sa.‎

Foto’s: Johan Wolff