Eagles in uitverkocht huis tegen Ajax

Met Jeffrey Rijsdijk in de basis, Deniz Türüç op rechts en Wesley Verhoek op de linkervleugel gaat Go Ahead Eagles zondag ten strijde tegen Ajax.

In de drie voorgaande duels op 8 februari verloor Go Ahead niet. In 2010 speelde het gelijk (Oss uit 0-0), ‎in 2013 won het (Fortuna thuis 4-1) en ook in 2014 won Go Ahead (AZ thuis 2-1). ‎Dat geeft enige hoop in de verder voor Go Ahead weinig positieve statistieken. 

Want Ajax is al 29 wedstrijden op rij ongeslagen tegen Go Ahead. Daarbij won de uitploeg aanzienlijk vaker dan de thuisploeg (negentien tegen zeven, drie keer eindigde het gelijk). De laatste keer dat Eagles won was in 1978 (1-0 Jo Körver). De vorige editie eindigde in 0-1 (Lasse Schöne).

De huidige cijfers van tegenstander Ajax zijn minder positief. Bij een nederlaag verliest de ploeg voor het eerst onder Frank de Boer drie keer op rij. Daarbij heeft Ajax al drie competitiewedstrijden op rij niet gescoord.

De Sa (rug) en Van Ooijen (enkel) zijn nog altijd geblesseerd. Ook Amevor is nog afwezig. Maar zijn blessure blijkt met een verrekte spier minder ernstig dan de verwachte spierscheuring. ‎
‎‎
Go Ahead Eagles – Ajax. Zondag 8 februari, 14.30 uur.‎