Eagles treft in AZ opnieuw een topper

Go Ahead Eagles versloeg afgelopen zondag de nummer vijf van de eredivisie. Dit weekend wacht de huidig nummer vier, AZ. Gesteund door een (bijna) uitverkochte Adelaarshorst zal Kowet het goede gevoel willen vasthouden. Op basis van de historie lijkt dat niet onmogelijk.

Go Ahead Eagles tegen AZ werd in Deventer negentien keer eerder op eredivisie niveau gespeeld. Go Ahead won tien keer, AZ won vier wedstrijden. Het aantal wedstrijden dat gelijk eindigde is precies op één hand te tellen. Vorig seizoen won Eagles, doelpunten waren er van Schmidt (op aangeven Türüç) en Antonia (op aangeven van Rijsdijk). Beerens scoorde in de laatste minuut nog voor AZ. De drie duels daarvoor won AZ.

Het wordt voor de Eagles moeilijker wanneer we meer in het nu kijken. Zo wonnen de Alkmaarders het duel eerder dit seizoen in Alkmaar (2-0). Daarbij liet AZ afgelopen week tegen de aankomend kampioen prima voetbal zien.

Bart Vriends verliet woensdag de training met een pijnlijke enkel maar oogde donderdag fit voor de camera’s van Zapp. Booy mist wel de “bekende” drie. AZ mist Ortiz en mogelijk ook Elm en Aron Jóhannsson.

Het duel staat onder leiding van Siemen Mulder. Hij fluit sinds 2012 in de Jupiler League en debuteerde op 6 december in de eredivisie tijdens de wedstrijd Cambuur – NAC.

Go Ahead Eagles – AZ. Zaterdag 21 februari, aftrap 19.45 uur.