Eagles treft derde promovendus

Vrijdagavond treft Go Ahead Eagles de derde promovendus op rij. Na een uitduel bij Excelsior, een thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht komt nu Willem II naar Deventer. Foeke Booy laat op de clubsite weten vertrouwen te hebben in het team maar te verlangen naar resultaat.

De resultaten tegen Willem II waren in de laatste jaren echter niet heel rooskleurig. De ploegen troffen elkaar voor het laatst in seizoen 2011/2012. In de Adelaarshorst werd het toen 1-3 (Suk scoorde voor Go Ahead) in Tilburg eindigde het 1-1 (dankzij een goal van Kolder).

Veel supporters zullen zich toch vooral de twee ontmoetingen van een paar jaar eerder herinneren. In de play-offs van 2009-2010 troffen beide ploegen elkaar voor een plek in de eredivisie. In Deventer zorgde een last-minute treffer van Koen van der Biezen voor euforie. In de return was het na 90 minuten 1-0 voor Willem II. Reimerink (foto) was vlak voor tijd nog dichtbij een doelpunt, maar hij schoot vanaf een meter of twee over. In de verlenging dwarsboomde Willem II de promotie van Go Ahead Eagles definitie. Een dag later maakte de club bekend financieel aan de grond te zitten.

Foeke Booy houdt in de thuiswedstrijd tegen Willem II vast aan zijn basisformatie. Met andere woorden de donderdag aangetroffen Duits begint op de bank. Voor het drietal Wijnaldum, Lambooij en Amevor komt het duel nog te vroeg. De laatste twee spelen aanstaande maandag al wel mee bij de beloften (Fortuna uit).

Willem II won verleden week met 3-0 van AZ. Maar moet het vrijdag doen zonder de nieuwste aanwinst Samuel Armenteros. De Zweedse Cubaan wordt gehuurd van Anderlecht maar is te laat ingeschreven bij de KNVB. Daarbij missen de Tilburgers ook Bruno Andrade door een kuitblessure.

Go Ahead Eagles – Willem II. Vrijdag 29 augustus, 20.00 uur.