Eagles geeft de punten weer weg

Ook dit eredivisieseizoen biedt Go Ahead Eagles spektakel. Vorige week door het weggeven van een 2-0 voorsprong. Deze week kwam het van een 2-0 achterstand terug, om vervolgens toch nog te verliezen. En dat ondanks een goal van keeper Cummins (foto).

Net als vorige week werkte ook nu het weer niet mee. Het regende pijpenstelen. Het waaide. De ballen bleven steken en het water spatte alle kanten op. De eerste kansen waren voor Go Ahead maar het was Botaka die namens Excelsior scoorde. Tot de rust knooiden beide ploegen wat voort. Na de thee ging Go Ahead op zoek naar de gelijkmaker maar kreeg vervolgens de 2-0 om de oren. Van Mieghem schoot vanaf de zestien en via via viel de bal binnen.

Cummins stond aan de basis van de wederopstanding van Go Ahead. De keeper probeerde na een minuut of zeventig Schalk te bereiken, maar de bal stuiterde over de spits en vervolgens ook keeper Deckers, waardoor het plots 2-1 was. Zes minuten later stond het zelfs 2-2. Van der Linden gaf voor, Nieuwpoort kopte goed raak.

Eagles had het hierna moeten uitspalen. Maar in de extra tijd pakte de thuisploeg de zege. Na een, niet al te slimme, overtreding van Türüç kreeg de thuisploeg een strafschop die werd benut door Fischer.

Excelsior – Go Ahead Eagles 3-2
2-0 Van Weert (59)
2-1 Cummins (69)
2-2 Nieuwpoort (75)
3-2 Fischer (90+4/strafschop)

Opstelling Go Ahead Eagles: Cummins; Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Schenk; Overgoor, Türüc, Van Ooijen (Rijsdijk/66); De Sa (Reimerink/82), Kolder, Schalk (Lewis/76).