GA Eagles flikt het! Na één jaar terug in de Eredivisie

GA Eagles is terug in de Eredivisie! Na één seizoen afwezigheid promoveren de Deventernaren door in een tweeluik te winnen van De Graafschap. Zondag speelde GA Eagles zijn tweede (finale)wedstrijd in Doetinchem. Door met 1-1 gelijk te spelen, werd promotie een feit.

Ondanks een 4-1 thuisoverwinning, wist de ploeg van trainer Hans de Koning dat winst over twee duels nog niet helemaal zeker was. Men zette zich schrap voor een ‘Achterhoekse storm’. Die aanval kwam er ook zeker in de eerste helft. Na veel hachelijke momenten voor de goal van GA Eagles-doelman Zwarthoed, scoorde de thuisploeg na een halfuur spelen de 1-0. Parzyszek kopte haarfijn raak. Daarna leek het een zeer lastige middag te worden voor de rood-gelen. Echter voor rust wist Leon de Kogel, na een goede voorzet van Randy Wolters, voor de 1-1 te zorgen. Uit het niets, maar zeer belangrijk.

De tweede helft bestond uit verwoede pogingen van De Graafschap, maar toonden de verdedigers, inclusief doelman Zwarthoed, zich zeer stabiel. De grootste kans was aan de andere kant voor GA Eagles-aanvaller Maatsen. Hij kon uit een counter, en een perfecte pass van Teije ten Den, doorlopen op doelman Jurjus, maar faalde. Deze redding van de De Graafschap-goalie werd GA Eagles niet fataal, want men kon na ruim 90 minuten de handen in de lucht steken. Promotie is een feit!

Na het laatste fluitsignaal werd het duel nog ontsierd door ‘fans’ van de thuisploeg die verhaal kwamen halen bij spelers van GA Eagles. Er vielen rake klappen, toch kon na veel consternatie de rood-gele karavaan feestvierend terug richting Deventer. Daar volgde een prachtig onthaal op de snelweg en bij het stadion.

Morgen volgt op de Brink in Deventer de officiële huldiging vanaf 18.30u.

De Graafschap-GA Eagles 1-1 (1-1)
29′ 1-0 Parzyszek
42′ 1-1 De Kogel

Opstelling GA Eagles: Zwarthoed; Lambooij, Vriends, Schenk, Van der Meer; Nieveld, Teijsse, Daemen (59′ Ten Den); Van Overbeek (63′ Maatsen), De Kogel (83′ Groenbast), Wolters.

Foto’s: Johan Wolff