Het eerste elftal van Rohda Raalte is het paradepaardje van de vereniging. Dit elftal staat altijd in de schijnwerpers en kan rekenen op een vaste hoeveelheid supporters. Ons eerste team wil graag midden in de vereniging staan en wat doen voor hun fans. Zo hopen ze tevens de beleving bij hun wedstrijden te vergroten. In navolging van de zeer leuke en succesvolle trainingsstages aan de D-groep van afgelopen twee jaar, is daarom besloten nu ook een stage te verzorgen voor de E-jeugd.

Ook dit jaar verzorgt de supportersvereniging wederom het geheel rondom de stage en de wedstrijd, terwijl de jeugdcommissie zorgt voor de mobilisatie van de teams, de materialen, kleedkamer-indeling en velden. Een grote groep spelers en begeleiders van Rohda Raalte 1 zal de clinic verzorgen. Zij hebben de beschikking over beide kunstgrasvelden. Met speciale dank aan de seniorenteams die hiervoor hun velden en/of kleedkamers hebben afgestaan en zelf uit zullen wijken naar een ander veld of kleedkamer.

De clinic bestaat uit een aantal oefenvormen van 15 of 20 minuten. Om 18:30 worden de spelertjes ontvangen in de kantine waar ze uitleg krijgen en ingedeeld worden in gelijke groepen. Teams worden derhalve deels opgesplitst. Om 19:00 uur wordt vervolgens begonnen met een gezamenlijke warming up. De avond wordt afgesloten in de kantine. Alle deelnemers aan de clinic krijgen dan uit handen van de supportersvereniging wat lekkers.

ER IS WEL EEN TEGENPRESTATIE!!!!
Alle deelnemers beloven, als tegenprestatie, zondag 11 november aanwezig te zijn bij de thuiswedstrijd van Rohda Raalte 1 tegen Alcides uit Meppel. Kun je ECHT niet, dan meldt je dat even bij je leider die dat aan de supportersvereniging doorgeeft. De supportertjes mogen op de tribune plaatsnemen en worden verzocht Rohda kleding; vlaggen en trommels mee te nemen. Ze krijgen, van de supportersvereniging patat en ranja. De supportersvereniging zorgt voor de shooters.

De pupillen zullen ook hun “man of the match” bepalen. Misschien worden we wel getrakteerd op een groot spektakel van zowel Rohda Raalte 1 als van alle aanwezige pupillen.

Geschreven door Rien van der Hooft, voorzitter supportersvereniging Rood-Geel.