Heino – VV Heino heeft thuis tegen AJC’96 uit Losser een gevoelig en onnodig verlies geleden. Niet alleen ging de wedstrijd jammerlijk verloren (AJC won met 1-2), maar ook de kansen op het kampioenschap zijn verder geslonken. Als een geluk bij een ongeluk morste  koploper TVC ’28  ook punten, maar de afstand nam door het verlies van Heino toe tot vijf punten: met nog vijf wedstrijden te gaan is dat een fikse afstand, zeker als Heino zó slordig blijft omgaan met de kansen. De nederlaag tegen AJC kon wel eens een heel duur verlies blijken te zijn.
De ploeg van Marc Lobbert begon overigens nog wel redelijk goed aan de wedstrijd. Het eerste kwartier was er zeker een veldoverwicht. Maar ook toen al bleek dat de eerdere geflatteerde uitoverwinning (in Losser werd het 0-4 voor Heino) geen teken was dat AJC over een zwakke ploeg beschikte: regelmatig creëerde AJC’96 kansen die ook door de Lossenaren niet werden verzilverd. Heino hield echter wél het veldoverwicht, waaruit Robin Gerritsen in de 18e minuut de score wist te openen: 1-0. Daarna sukkelde de wedstrijd op slot. Wederzijds waren er wel kansen, die ook aan beide zijden even slecht werden afgewerkt. Een ruststand van 1-0 was het logische gevolg.
Na rust leek vooral AJC’96 te geloven in de kansen. De fysiek sterke ploeg zocht met snelle uitbraken voortdurend de aanval op.  Toch waren de betere kansen voor Heino. Zo kwam Bas Jansen kort na rust in kansrijke positie en was hij de keeper al gepasseerd. In plaats van vervolgens voluit uit te halen probeerde hij de bal voor zijn favoriete rechtervoet te krijgen, waardoor de actie in schoonheid verloren ging.
AJC’96 ging steeds meer geloven in een punt en bleef aanvallend opereren. Dat leidde  in de 67-ste minuut tot de verdiende gelijkmaker. Enkele minuten later leek Heino gered te worden. Na alweer een fraaie actie van Willem Mulder werd in een scrimmage Rick Keijzer en Peter Gerritsen in het 16-meter gebied onderuit gehaald. Scheidsrechter Visser aarzelde geen moment en legde de bal op de stip. De penalty (ingeschoten door Rick Keijzer) werd echter knap gestopt door de AJC’96-doelman.

Vanaf dat moment ging de klassieke voetbalwet in werking: als je zelf de kansen niet verzilvert scoort de tegenpartij wel. In de 72-ste minuut was het inderdaad raak. Met een fraai schot werd Heino doelman Tom Vastenavond gepasseerd en liep Heino achter de feiten aan. In de resterende tijd werd dé makke van VV Heino minstens vijf keer scherp blootgelegd: wél kansen, maar geen effectieve afronding. Schoten van Peter Marissink, Ruben Meijer en Erik Overkempe hadden één gemeen: hoog over.
Na 90 minuten was iedereen het erover eens: duur puntverlies voor Heino, maar aan de overwinning van AJC’96 kon niets worden afgedongen. Heino bleef met lege handen achter.

Heino creëert veel kansen, maar "'het gaat wel om de prijzen", zo stelde Marc Lobbert vóór de wedstrijd Heino-AJC (1-2).

De beste analyse stond overigens vóóraf al in het programmaboekje: “We kijken terug op een succesvol seizoen met herkenbaar voetbal, maar uiteindelijk draait het wel om de prijzen’, zo schreef trainer Marc Lobbert alsof de competitie al ten einde is. Daarbij moet nog blijken of het seizoen inderdaad succesvolg wordt. Heino heeft nog vijf wedstrijden te gaan, inclusief de uitwedstrijd tegen TVC’28 (op 15 april, in Tubbergen, red). Bij winst tegen AJC had Heino uitstekende zaken gedaan. Zeker nu bleek dat koploper TVC twee punten had laten liggen tegen Wijhe ’92.
Naast de titelstrijd heeft Heino heeft echter nóg een ijzer in het vuur: de strijd om de periodetitel. De belangrijkste stap in die richting kan Tweede Paasdag (9 april) gezet worden. Heino speelt dan thuis tegen Luctor et Emergo. Bij winst is de tweede periodetitel voor Heino een feit en heeft Heino het weer in eigen hand… Voor de ploeg van Lobbert is het te hopen dat die kans NIET verloren gaat. Bovendien zou het een geweldige opsteker zijn voor de strijd op 15 april in Losser tegen TVC’28….