Duel Storica-Nieuwleusen krijgt nog een staartje

Het duel afgelopen zaterdag tussen Storica en Nieuwleusen (1-0) in 3C krijgt mogelijk nog een vervelend staartje. RTV Oost meldt namelijk dat bij de politie aangifte is gedaan naar aanleiding van ongeregeldheden tijdens en na afloop van het duel.

Bij een 0-0 stand na een uur spelen kreeg de thuisploeg een eerste rode kaart. Vlak voor tijd kreeg nog een tweede Zwollenaar de rode kaart (Bertus Finke). Met negen spelers wist Storica verrassenderwijs nog wel te winnen van de Nieuwleusenaren (1-0).

Volgens de regionale zender was er tijdens het duel al het nodige tumult. Na afloop ging deze sfeer nog even door waardoor er aangifte is gedaan bij de Politie. In samenwerking met de KNVB volgt hierop een onderzoek.

‘Vlak na het eindsignaal kwam het helaas nog tot schermutselingen. Er zijn dingen gebeurd die niet op het voetbalveld thuishoren en waar wij als vereniging verre afstand van willen nemen. Komende week gaat het verenigingsbestuur van S.V. Nieuwleusen om tafel om te onderzoeken wat er exact is gebeurd en wordt bepaald wat ze gaan doen’, meldde SVNieuwleusen.nl.

De thuisploeg laat op de eigen website weten: ‘Bij een schermutseling voor het doel van Nieuwleusen kreeg Finke het met de doelman aan de stok. Beiden stonden hoofd-aan-hoofd elkaar verwijten te maken, waarbij de doelman uiteindelijk ‘de slimste’ was door te gaan liggen. De scheids dacht aan een kopstoot en Finke kon ook met rood vertrekken. Of daadwerkelijk sprake was van een kopstoot kunnen uiteindelijk alleen de beide kemphanen duidelijk maken. Volgens Finke was hier echter absoluut geen sprake van.’

Storica eindigt met: ‘Jammer was het na afloop dat we, in plaats van de polonaise te lopen, nog weer in discussie gingen met de tegenstander over de rode kaart. Veel verwijten over en weer die volledig overbodig waren.’

Volgens De Stentor heeft een begeleider van Nieuwleusen in ieder geval aangifte gedaan nadat hij geslagen zou zijn na afloop.

Foto: Maria de Roo