Piet de Jong maakt er drie voor ASC’62 (2-4)

ASC’62 won vandaag uit tegen Drienerlo met 2-4. Heel gemakkelijk ging het niet voor de ploeg van trainer Marcel Waaijer. Drienerlo maakte in de tweede helft een 0-2 achterstand ongedaan (2-2), maar de Dalfsenaren wisten zich te herpakken. Piet de Jong (foto) was de grote man aan de zijde van ASC’62 met drie goals.

ASC’62-coach Waaijer analyseerde de wedstrijd: ‘Vandaag pakten we een terechte overwinning in mijn ogen. We hadden de beste kansen en kwamen via Piet de Jong ook op 0-1 en 0-2, maar gaven hen toch weer hoop vlak voor rust met de 1-2. Na rust maakten ze zelfs 2-2. Normaal gesproken zou het na de 0-2 klaar moeten zijn, dat gebeurde jammer genoeg niet. Gelukkig hebben de jongens het na de 2-2 wel weer goed opgepakt door uit te lopen naar 2-4. Al met al een terechte overwinning.’

Chiel Pasman, die twee weken geleden thuis tegen OZC (2-3) nog geblesseerd uitviel, maakte vandaag de belangrijke 2-3 voor ASC’62. Na het doelpunt van Pasman wist Piet de Jong alweer zijn zesde treffer van het seizoen aan te tekenen (2-4).

Volgende week speelt ASC’62 thuis tegen Be Quick’28. ‘Zij gaan volgende week voor een periodetitel. Wij kunnen in dat duel goed zien waar we staan’, besluit Waaijer. ASC’62 kan met een mogelijke overwinning op Be Quick’28 weer echt aanhaken in de top van 2H. Momenteel staan de Dalfsenaren met twaalf punten uit zeven wedstrijden net onder de top.