Heino – “Het is jammer. Maar met dit verlies kan ik vrede hebben. PH imponeerde als een snelle ploeg, goed combinerend. Een héél goede ploeg”. Enkele minuten na het laatste eindsignaal blikte Heino-trainer Marc Lobbert vrij berustend terug op deze wedstrijd die voor de Heinose hoofdmacht eindigde in teleurstellend 1-4 verlies. Drie spelers moesten vroegtijdig het veld met rood verlaten, waaronder Heino-doelman Vastenavond.

Heino begon overigens uitstekend én uiterst effectief aan de wedstrijd. Direct na aftrap trok Jesper Schokker een sprint naar voren, gaf de bal terug op Rik Keijzer die Peter Marissink in stelling bracht. Marissink was onverbiddelijk en binnen een minuut na het beginsignaal werd de 1-0 aangetekend. Vervolgens kregen groenhemden zelfs goede kansen om de 2-0 en zelfs 3-0 te scoren, maar inzetten van Douwe Booij, Robin Gerritsen en de scherpe Schokker gingen naast of voorlangs.
PH speelde ondanks de dreiging van Heino vol op de aanval en wist met goed combinatiespel en snelle actie voor dreiging te zorgen. In de 26e minuut werd de eerste waarschuwing gegeven toen Ruud Gasthuis de bal via de lat over zag gaan. Amper vijf minuten later was het wel raak. Spits Sander Bekhuis rondde een strakke aanval effectief af : 1-1. Een minuut behoedde doelman Vastenavond de thuisploeg voor een achterstand door een hard schot uit de tweede lijn knap te keren. Vervolgens waren de betere kansen andermaal voor de ploeg van Lobbert. In de 35e (Marissink) en 38e (Robin Gerritsen) minuut ontbrak het Heino aan een sprankje geluk bij de afwerking.
PH bleek niet onder de indruk en trok met snelle combinaties op slag van rust het initiatief naar zich toe. In de 45-ste minuut schoot Ruud Gasthuis de 1-2 ruststand binnen.

De tweede helft leek een duplicaat van de eerste te worden en kregen Jesper Schokker en Douwe Booij kansen om terug te komen, maar andermaal bleek Fortuna niet aan de zijde van Heino. In de tiende minuut na rust leidde PH-spits Sander Bekhuis het verlies in door met een listige lobbal de Heino-doelman kansloos te laten: 1-3. Het was niet onverdiend.

Het doek viel definitief in de 60-ste minuut toen Ruud Gasthuis zich door de defensie van Heino wurmde en ten val kwam. Tot veler verbazing zag scheidsrechter Kruit (die in de eerste helft uitstekend floot) er een overtreding in van Heino-doelman Vastenavond en trok daarvoor rood. De vrije trap werd vervolgens laag en zuiver in de hoek gelegd door Joep Hulshof: 1-4. Kennelijk zat deze beslissing de arbiter niet lekker en compenseerde zijn besluit door even later een even dubieuze rode prent te geven aan PH-verdediger Rik Meijer. PH eindigde de wedstrijd met 9 man: Joryck Modderman moest vroegtijdig douchen omdat hij Jorik Hollewand blind van woede te lijf wilde gaan: een incident dat in het geheel niet paste bij de wedstrijd.

Slotsom was dat Heino andermaal goed speelde, veel inzet toonde, op kwaliteit goed mee kon komen maar elk greintje geluk miste in de afwerking. PH had dezelfde kwaliteiten, maar wist dat wel om te zetten in de doelpunten.

Tweede Paasdag speelt Heino de vierde thuiswedstrijd op rij. Tegenstander is dan Tubantia. Aanvang 14.00 uur.