Lemelerveld ging gisteren (17 nov.) in 3B als koploper bij Vaassen op bezoek. Tegenstander Vaassen kon bij winst aansluiten bij de top. De Lemelervelders onder leiding van trainer Edwin Duim (foto) kwamen driemaal op achterstand, maar wonnen uiteindelijk wel: 3-5. 

Dennis van Gortel was de enige die in de eerste helft het net wist te vinden (1-0), waardoor de thuisploeg voor de eerste maal aan de leiding kwam deze middag. Vlak na rust ging het vervolgens ‘los’. Jeroen van den Berg maakte al heel snel in de tweede helft gelijk (1-1). Vaassen pakte de draad echter al snel weer op (2-1, doelpunt Peter van Hunnik). Zes minuten later stond de 2-2 al op het bord, deze kwam op naam van Jasper Hulsink.

Al ware het een tenniswedstrijd, waarin de toeschouwers over en weer moesten kijken om het spel te volgen: 3-2 voor de thuisploeg in de 69e minuut door Wouter van Lent. Even later was Vaassen dichtbij de 4-2, maar gelukkig voor Lemelerveld belandde deze bal naast de paal. Vervolgens braken ‘de fijne tien minuten van spits Jeroen van den Berg’ aan. De Lemelerveldse spits tekende vanaf de 80e minuut voor drie treffers (3-3, 3-4 en de 3-5). Daarbij moet gezegd worden dat middenvelder Jordi de Haan een belangrijke rol had als aangever bij meerdere doelpunten deze middag.

Totaal staat Van Den Berg dit seizoen alweer op twaalf treffers in acht duels. Door de winst blijft Lemelerveld lijstaanvoerder in 3B met 22 punten.

Komende zondag (inhaalduel) ontmoet Lemelerveld in Deventer opnieuw een ploeg uit de bovenste regionen: Colmschate’33.

Onderstaande reportage werd deze week door RTV Oost uitgezonden. Een sfeerverslag rondom het thuisduel van vorige week tegen Eerbeekse Boys (1-1).

Foto: Martin Zwakenberg (vv Lemelerveld)