Salland – Bij de start van de competitie werden ruim 500 ploegen uit Oost-Nederland ingedeeld in één van de 126 poules voor de  voorrondes voor de bekercompetitie. Voor de clubs een geweldig mooi model omdat de bekerstrijd als aanloop naar de echte competitie mooi oefenprogramma biedt. Voor trainers een veilige context om te experimenteren met opstellingen, voor jeugdspelers of vaste wisselspelers een mooie kans om met spelminuten zichzelf in de kijker te speler. Basisspelers met pijntjes krijgen vaak rust, en daarmee de kans om te herstellen. De bekerstrijd wordt echter serieuzer –en leuker- naarmate de ploegen verder komen, de tegenstander sterker en daarmee de prestige stijgt.

Op dit moment zitten er, terwijl er pas twee knockout-rondes zijn geweest, nog drie ploegen uit deze regio in de race.
* VV Lemelerveld plaatste zich donderdag dankzij een nipte zege (1-0) op Kloosterhaar.
* VV Heino versloeg met ruime cijfers (9-0) zaterdagvierdeklasser SCD’83.
* Hoofdklasser Rohda-Raalte had geen moeite met vijfdeklasser SDOL: 0-5.

Dit wil overigens nog niet zeggen dat er ook drie ploegen in de derde bekerronde aantreden. Loting bepaalde immers dat VV Heino nog een tussenronde moet spelen. Deze tussenronde is nodig om op het aantal van 32 ploegen te komen, die aantreden in de derde ronde.
Zoals eerder gemeld neemt Heino het in deze tussenronde op tegen de winnaar van de wedstrijd De Treffers-Angeren, die voor a.s. aanstaande dinsdag op de agenda staat.

Na die ontmoeting wordt bij loting bepaald wie de volgende tegenstanders zullen zijn van Lemelerveld, Rohda en de winaar van Heino – DeTreffers/Angeren.
Wie alle uitslagen van de voorgaande bekerwedstrijden van Sallandse ploegen nog eens na wil lezen: zie ‘Hier met die beker!’.