Drie keer is scheepsrecht voor GA Eagles?

De bookmakers kijken vol vertrouwen uit naar het duel tussen Go Ahead Eagles en FC Dordrecht. Volgens de wedkantoren gaat Go Ahead Eagles na twee keer te hebben verloren dit weekend winnen van FC Dordrecht, voor wat het waard is het verlies tegen Excelsior voorspelden zij goed. Ook trainer Booy kijkt vol vertrouwen uit naar het duel met de promovendus. Tegenover De Stentor gaf hij aan dat zijn team in fases goed gevoetbald heeft en in twee wedstrijden vier keer heeft gescoord en verwacht dat het dubbeltje, een keer, de goede kant op zal vallen.

De laatste keer dat de ploegen elkaar troffen was in de play offs voor promotie. In Dordrecht werd het 3-3, in Deventer won Go Ahead met 3-0. In de eerstedivisie in de jaren daarvoor had Go Ahead het in eigen huis toch vaak lastig tegen de schapenkoppen. Uitzondering daarbij was de 8-0 in 2010 (met een hattrick voor Luis Pedro). De laatste editie in de eredivisie was in 1995 en eindigde in een 1-3 overwinning voor Dordrecht ’90.

Booy zal in dit derde duel starten met dezelfde elf als vorige keren. Giliano Wijnaldum onbreekt dus. De linksback ondervindt nog altijd veel hinder van een kneuzing in zijn onderbeen en is hierdoor al bijna een maand uit de roulatie.

Ook Mawouna Amevor (foto) doet niet mee. De verdediger (eerder spelend bij Dordrecht) en ook middenvelder Lars Lambooij hielden het donderdag bij een looptraining en wat voorzichtige baloefeningen met de fysiotherapeut. Maar vrijdag bleek dat het duel tegen FC Dordrecht te vroeg komt. Bij Dordrecht is het meespelen van Funso Ojo nog onzeker. De speler verliet woensdag geblesseerd de training maar deed vrijdagochtend wel weer mee.

Opstelling GA Eagles: Cummins; Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Schenk; Van Ooijen, Overgoor, Türüç; De Sa, Kolder, Schalk.

Go Ahead Eagles-FC Dordrecht, zaterdag 23 augustus aanvang 20:45 uur.