Drent (Rohda): ‘Deze jongens zijn toe aan een prijs’

Rohda Raalte werd afgelopen zaterdag door Berkum uitgeschakeld in de 1e ronde van de districtbeker. Trainer Martin Drent was een paar dagen goed ziek van de 2-3 nederlaag. ‘De absolute wil om door te bekeren ontbrak. De manier waarop was niet nodig. Berkum was scherper. Bij ons ontbraken de automatismen.’ Komende zondag gaan de rood-gelen ervoor om een goede stap te zetten richting een periodetitel in de Hoofdklasse C. ‘Deze jongens zijn toe aan een prijs’, weet Drent, die in Gendt op bezoek gaat bij De Bataven.

Ondanks de teleurstelling van zaterdag zag de hoofdtrainer van Rohda op de trainingen afgelopen week de gretigheid weer zoals hij gewend was. ‘Het was weer genieten. De wil om te winnen is heel groot in deze groep. Deze week trainden we met een mix van Rohda 1 en 2. We konden daardoor elf tegen elf spelen op de training.’

Rohda Raalte kan zondag in Gendt niet beschikken over aanvaller Boy Boeloerditti en Jordy Bloo. Beiden zijn nog geblesseerd. Thijs Kemperman, deze zomer overgekomen van Lemelerveld, komt voor het eerst in actie in het tweede elftal. ‘Boy verwacht ik dinsdag weer te laten meetrainen. Jordy gaat vooruit qua fitheid’, voorspelt Drent.

Het traditioneel lastige duel eindigde vorig seizoen in een degelijke 0-2 overwinning. ‘Dit is de fase in het seizoen dat je moet toehappen. We kunnen een periodetitel pakken. Ik verwacht zondag geen makkelijke wedstrijd en denk aan een minimale overwinning’, sluit Drent af.

Het duel op Sportpark Walburgen staat onder leiding van de heer Spinhoven.

De Bataven-Rohda Raalte, zondag 26 oktober aanvang 14.00u

Foto: Annet van Raalten