Domper voor Hoonhorst, Raalte verliest bij koploper

In 5A verloor Hoonhorst zondag nipt thuis van mede-subtopper Bornerbroek (0-1). Raalte legde het af op bezoek bij koploper Heracles (3-1). ‘We hebben pech gehad. De 2-2 hing namelijk in de lucht’, zag Raalte-trainer Plagman.

In Hoonhorst verloor de thuisploeg nipt. Vijf minuten voor tijd scoorde Dirk Scholten de enige treffer van de wedstrijd (0-1). Een domper voor de ploeg van trainer Bert Spies, die bij winst in hadden kunnen lopen op het verliezende Mariënheem en USV. Zodoende was men dichter op de top-3 gekomen.

Raalte-trainer Plagman was na afloop niet ontevreden over zijn ploeg: ‘Ik wil me er niet achter verschuilen, maar we speelden op een heel matig veld. Voetballen vanuit het middenveld was bijna onmogelijk. De gelukkigste heeft vandaag gewonnen. Na zes minuten maakten zij 1-0. Richard Huis in ’t Veld maakt namens ons, na een halfuur, de 1-1. Voor rust maakten zij 2-1, maar in de rust heb ik aangegeven dat er echt wel wat te halen viel.’

De tweede helft maakte Raalte tegen de koploper aanstalten om de gelijkmaker te forceren. ‘Ook Heracles gaf na afloop aan dat de 2-2 eerder in de lucht hing dan de 3-1. Helaas gebeurde dat laatste’, zag Plagman. Voor Heracles scoorden Bas Keizers, Ben Gerritsen en Abdullah Sirin.

Vilsteren verloor van Manderveen met 4-0 en staat nu op een laatste plaats in 5A.

Komende zondag staan Manderveen-Hoonhorst en Vilsteren-Raalte op het programma.

Foto: Twitter Hoonhorst