Doelmannen Nitert en Williams krijgen aanbieding GA Eagles

Terwijl GA Eagles qua veldspelers zijn selectie bijna compleet heeft, is men in het doel nog op zoek naar versterking in de breedte. De doelmannen Nitert en Williams hebben inmiddels een aanbieding op zak van GA Eagles. Nitert kan aansluiten bij de beloften. Williams zou tot de hoofdselectie kunnen behoren.

Patrick Nitert is 22 jaar en keept voor het naar de Hoofdklasse gepromoveerde DOS’37 uit Vriezenveen. De talentvolle doelman was al eerder op proef in Deventer. Nitert speelde afgelopen zaterdag mee in het oefenduel tegen AFC Arnhem (7-0 winst). ‘Het is een keeper voor het beloftenteam. Hij beslist over een paar weken of hij akkoord gaat. Het is een investering in zichzelf’, laat GA Eagles-trainer Demmers weten tegenover¬†De Stentor.

Tamati Williams komt van verder weg. De Nieuw Zeelander, die ook bekend staat om zijn modellenwerk, liep op jeugdige leeftijd al stage in Engeland. Een succes werd dit niet waardoor hij in eigen land speelde voor onder meer Auckland City. Ondertussen speelde hij in vele nationale jeugdselecties en eenmaal een interland (tegen Zuid-Afrika) in 2014.

De 31-jarige goalie heeft inmiddels een contractvoorstel in beraad genomen van GA Eagles. Uiterlijk woensdag verwacht bestuurslid technische zaken Adrie Steenbergen uitsluitsel van de beoogde tweede doelman.

Vandaag werd ook duidelijk dat de Deventenaren nog op zoek zijn naar een spits. Naast Teije ten Den en Alex Schalk hoopt GA Eagles nog een centrumspits aan te trekken. In die zoektocht heeft men de komende dagen voormalig Engels jeugdinternational Nathan Delfouneso (24) op proef. De aanvaller groeide op bij Aston Villa en versleet er meerdere clubs in zijn vaderland. Afgelopen seizoen speelde Delfouneso voor Blackpool.

GA Eagles is deze week op trainingskamp in Epe en speelt aanstaande woensdag in en tegen Epe. Aanvang 19.00u.