Doelman De Fockert en Beltrame op huurbasis naar GA Eagles

Go Ahead Eagles heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van Maarten de Fockert. De 22-jarige doelman komt op huurbasis over van sc Heerenveen.

De Fockert doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en vertrok in 2014 naar Heerenveen. In Friesland was hij twee jaar tweede doelman; eerst achter Kristoffer Nordfeldt en daarna achter Edwin Mulder. Afgelopen seizoen werd hij door Heerenveen verhuurd aan VVV-Venlo, waarmee de Maaslander kampioen werd van de Jupiler League. De Fockert kwam in Venlo tot 13 competitieduels.

De keuze voor Go Ahead Eagles is voor jeugdinternational Maarten de Fockert weloverwogen. “Twee redenen waren daarbij het belangrijkst”, aldus de goalie. “Eén: ik ken Go Ahead Eagles als een geweldige club met een mooie aanhang. In het seizoen 2014/2015 zat ik op de bank tijdens Go Ahead Eagles-Heerenveen en ik was als Heerenveen-speler onder de indruk van de sfeer. En daarin was ik niet de enige, kan ik je zeggen. Zoiets herinner je je als Go Ahead Eagles dan deze zomer belt.”

Beltrame verbindt zich ook een seizoen in Deventer
“Beautiful rosso-giallo”, oftewel: prachtig rood-geel. Stefano Beltrame (24) hoeft niet naar woorden te zoeken als hem wordt gevraagd naar zijn nieuwe club Go Ahead Eagles. De Italiaanse middenvelder tekent een dezer dagen zijn huurcontract in Deventer en wordt dan komend seizoen gehuurd van Juventus. Zijn doel is duidelijk. “Meedoen om de titel.”

Stefano Beltrame staat sinds 2012 onder contract bij Juventus. In 2013 debuteerde hij in het vlaggenschip van de Italiaanse grootmacht. Ondertussen maakte de aanvallende middenvelder zijn opwachting in alle Italiaanse vertegenwoordigende jeugdelftallen. Om de vaart in zijn ontwikkeling te houden verhuurde ‘Juve’ Beltrame achtereenvolgens aan Bari, Modena, Pro Vercelli, Pordenone en FC Den Bosch. Tussentijds werd zijn contract in Turijn verlengd tot de zomer van 2020.

Bron: www.ga-eagles.nl