DKB-Lemele: ‘Het voetballende team heeft vandaag gewonnen’

In 4D won Lemele vanmiddag met 1-2 in De Krim van DKB. ‘Voetballend waren we beter. Zij hanteren erg veel de lange bal. Uiteindelijk hebben we verdiend gewonnen’, zag Lemele-aanvaller Remon Kleinlugtenbeld.

De ploeg van trainer Klaas Mijnheer kwam tegen de nummer drie in de eerste helft op voorsprong door een goal van Kleinlugtenbeld (0-1). Een eigen goal van de Lemelers zette de ruststand echter op het bord (1-1). ‘In de tweede helft lag het spel nog even stil nadat een jongen ‘groggy’ werd, toen hij tegen een elleboog aanliep. Dit was niet bewust. Er kwam daardoor aardig wat blessuretijd bij.’

Toen die blessuretijd inging had Kleinlugtenbeld zelf al even daarvoor zijn ploeg op schitterende wijze op 1-2 gebracht: ‘Er kwam een lange bal van achteruit, de bal stuitert één keer en ik haal uit vanaf een meter of achttien. De keeper van hen stond niet goed en het werd 1-2’, aldus de bescheiden Lemele-aanvaller. Zijn ploeg hield stand, waar Kleinlugtenbeld zelfs nog de kans op 1-3 kreeg. Deze ging echter naast.

Door de winst blijft Lemele samen met Avereest aan kop in 4D. De ploeg van Mijnheer heeft 24 punten uit 10 duels. Komende zaterdag speelt men thuis tegen de nummer laatst Daarlerveen.

Foto: www.sclemele.nl