Dieze West: Geld op, trainer weg en overgang naar zaterdag?

Het gaat zondag-Hoofdklasser Dieze West dit seizoen niet voor de wind. De Zwollenaren, vorig seizoen in de competitie strijdend onder andere tegen Rohda Raalte, kennen de nodige tegenslagen dit seizoen. Zo zit de club in financieel zwaar weer, staat men onderaan in de Hoofdklasse, stapte trainer Rahantoknam op en overweegt men een overgang naar het zaterdagvoetbal.

Dieze West kende vele seizoenen van voorspoed. In 2010 ging de ploeg, met de nodige financiële injecties, van de vierde naar de Hoofdklasse (in 2015). Vorig seizoen kende de ploeg een prima debuutjaar met een zesde plek in de eindrangschikking.

Inmiddels bevestigen bronnen ons dat voor de club de financiële middelen niet meer eindig zijn en trainers en spelers niet meer kunnen rekenen op een vergoeding. Mede hierdoor stapte volgens de Stentor trainer Rahantoknam (komend seizoen trainer Go Ahead Kampen) en basisspeler Caleb Rahajaan per direct op.

De club is hierdoor ’terug bij af’ en heeft volgens de laatste berichten voornemens om een nieuwe start de maken in het zaterdagvoetbal. De kans is aanwezig dat de Zwollenaren komend seizoen starten in de 4e klasse op zaterdag.

Foto: Henk Vloedgraven (Bekerduel Heeten-Dieze West 5-2, 23 okt’16)