Dieptrieste dag voor GA Eagles

Go Ahead Eagles heeft vanmiddag in De Adelaarshorst met ruime cijfers verloren van De Graafschap. Na een 0-1 ruststand liepen de Doetinchemmers in de tweede helft uit naar een 0-4 overwinning.

De beginfase van het duel tussen Go Ahead Eagles en De Graafschap werd gekenmerkt door veel fysieke strijd en de nodige overtredingen. Doelpogingen waren schaars, al was de eerste de beste kans voor De Graafschap gelijk raak. Na een kwartier spelen kreeg Daryl van Mieghem de bal op een presenteerblaadje aangeboden, waarna de clubtopscorer van De Graafschap van dichtbij weinig moeite had om de openingstreffer op het scorebord te zetten: 0-1.

Go Ahead Eagles had moeite om in de buurt van het Doetinchemse doel te komen en kwam in de eerste helft niet verder dan afstandspogingen van Bruno Andrade en Stefano Beltrame, een schot voorlangs van Joey Suk en een kopbal van Robin Buwalda die over het doel van Filip Bednarek verdween. Tegenvallers voor Go Ahead Eagles waren het vroegtijdig uitvallen van Sam Hendriks en Bruno Andrade, die allebei al voor rust met een hoofdblessure het veld moesten verlaten.

Al vroeg in de tweede helft ontsnapte Go Ahead Eagles aan een tweede tegentreffer. Xandro Schenk haalde een inzet van Mark Diemers van de doellijn en Sonny Stevens bracht redding op een levensgrote kans voor Tarik Tissoudali. Het bleek uitstel van executie. Binnen een tijdsbestek van een kwartier zetten Frank Olijve (56e minuut), Tarik Tissoudali (65e minuut) en Fabian Serrarens (72e minuut) De Graafschap op een riante 0-4 voorsprong. Doordat Go Ahead Eagles in het restant van de wedstrijd geen vuist meer kon maken en voor De Graafschap de overwinning binnen was, bleek 0-4 ook de eindstand.

Go Ahead Eagles-De Graafschap 0-4 (0-1)
16′ Daryl van Mieghem 0-1
56′ Frank Olijve 0-2
65′ Tarik Tissoudali 0-3
72′ Fabian Serrarens 0-4

Opstelling Go Ahead Eagles: Sonny Stevens; Robin Buwalda (68. Jeff Stans), Rick Ketting, Xandro Schenk; Levi Opdam, Joey Suk, Stefano Beltrame, Thijs Dekker, Dennis Hettinga; Bruno Andrade (45. Pieter Langedijk), Sam Hendriks (26. Givan Werkhoven).

 

Na afloop van het duel ging het niet (alleen) over het vertoonde spel. Met het gooien van vuurwerk (vanuit het uitvak) tijdens het duel en het betreden van het veld van enkele GA Eagles-fans na afloop, zetten enkele supporters de Deventer club in een slecht daglicht. De club kwam met een reactie:

Go Ahead Eagles distantieert zich van- en veroordeelt de gedragingen van een klein deel van het publiek van de wedstrijd Go Ahead Eagles-De Graafschap. Vanwege het afsteken en gooien van vuurwerk werd de wedstrijd in de openingsfase korte tijd stilgelegd. Na afloop van de wedstrijd betraden enkele personen het speelveld, waarna zij spelers van de tegenstander aanvielen. Go Ahead Eagles schaamt zich diep. De club stelt alles in het werk om gepaste maatregelen te nemen tegen de verantwoordelijken.

Bron: www,ga-eagles.nl