Diederik Boer speelt zondag tegen Ajax zijn 250e wedstrijd in Zwolse dienst. Op 8 maart 2003 maakte de doelman zijn debuut in het eerste elftal van Zwolle, uitgerekend in een thuiswedstrijd tegen Ajax. Deze debuutwedstrijd ging echter met 0-5 verloren: ,,Ik heb geen revanchegevoelens. Ajax had in dat seizoen een heel aardig elftal dat ook goed presteerde in de Champions League”, aldus Boer.

Na de wedstrijd tegen Ajax speelde Boer in het seizoen 2003-2004 nog twee Eredivisiewedstrijden, die allebei werden verloren. Dit betekende dat de overwinning van PEC Zwolle op RKC Waalwijk van 21 oktober 2012 de eerste overwinning in de Eredivisie was van de Zwolse keeper.

In de acht tussenliggende seizoenen was Boer zeven jaar eerste doelman van Zwolle. Alleen in het seizoen 2004-2005 moest de keeper zijn plek onder de lat afstaan aan Jelle ten Rouwelaar. Eénmaal wist Boer te scoren. Dit deed hij in de bekerwedstrijd tegen Willem II in 2010. Eerst stopte hij de penalty van Jan-Arie van der Heijden, waarna hij zelf de beslissende strafschop in de kruising schoot.

Boer geeft aan niet veel bezig te zijn met de jubileumwedstrijd: ,,Om eerlijk te zijn ben ik er niet zo mee bezig. Het geeft wel aan dat ik al heel lang bij Zwolle speel. Ik heb hier alles meegemaakt, van degradatie tot promotie. Hopelijk weten we ons dit seizoen te handhaven in de Eredivisie, zodat we de komende jaren kunnen doorgroeien tot een stabiele middenmoter.”

De 32-jarige doelman denkt dat PEC Zwolle zondag wel een kans maakt tegen Ajax: ,,Je hebt altijd een kans, maar je moet wel realistisch zijn. Het gaat moeilijk worden om punten te pakken, maar als je de kansen benut of lang de nul houdt, is het wel mogelijk.”