Deventer kijkt uit naar treffen met Feyenoord

Na het interlandweekend is het aankomend weekend weer tijd voor de Eredivisie. Op zaterdagavond neemt Go Ahead Eagles het thuis op tegen Feyenoord. Een wedstrijd waar men in Deventer naar uitkijkt, want het duel is al wekenlang uitverkocht.

Men zal hopen op een herhaling van de laatste ontmoeting tussen de twee clubs. Deze was op in het bekertoernooi van 2011/2012 en eindigde in 2-1. Doelpuntenmakers toen waren Joey Suk en Marnix Kolder. Behalve Kolder waren Jarchinio Antonia en Xander Houtkoop er destijds ook bij. Bij Feyenoord zat Ronald Koeman al op de bank, de trainer weet dus wat hij kan verwachten aan de Vetkampstraat.

Ten opzichte van het vorige duel zijn aan beide kanten veel nieuwe gezichten en dat heeft voor beide clubs goed uitgepakt. Bij het vorige duel was Go Ahead nummer 12 in de Jupiler League en Feyenoord een dwalende topclub. Die top is nu weer binnen handbereik met de huidige vierde plaats en bij winst is Feyenoord sowieso twee uur lang koploper. Bij het bereiken van de vierde plek heeft Feyenoord veel te danken aan Graziano Pelle. Hij is verantwoordelijk voor helft van Feyenoords competitiedoelpunten.

In de competitie moeten we terug naar 1985 voor de laatste thuisoverwinning van GA Eagles. De jaren daarna won Feyenoord drie keer in Deventer en speelden beide clubs even zo vaak gelijk. In het vorige competitietreffen speelden drie leden van de Feyenoord staf Ronald Koeman, Giovanni van Bronckhorst en Jean-Paul van Gastel nog mee. De Rotterdammers wonnen hun drie voorgaande Eredivisieduels (Vitesse, Ado en Utrecht). De thuisploeg won alleen van NEC na de verloren wedstrijd tegen Ajax en het gelijkspel tegen Cambuur.

Scheidsrechter bij het duel is de heer Makkelie, zijn assistenten zijn Goossens en Van Dongen. Vierde official is Lindhout.

GA Eagles – Feyenoord, zaterdag 19 oktober, aanvang 18.45 uur.