25 juni 2014 Lees Meer →

Deventer gemeenteraad leent GA Eagles zes miljoen

De Deventer gemeenteraad heeft woensdagavond de lening van zes miljoen euro voor de verbouw van stadion de Adelaarshorst goedgekeurd. Het geld wordt gebruikt voor de vervanging van de hoofdtribune en de tribune aan de Vetkampstraat. Voorzitter Edwin Lugt reageerde opgelucht.

Afgelopen weken leken alle partijen voor de lening te zijn. Begin deze week werd men op Larenstein toch wat nerveus want diverse partijen leken te twijfelen. Uiteindelijk stemden 26 van de raadsleden voor de lening, 10 tegen. Alleen ChristenUnie, VVD en GroenLinks stemden tegen. Met name het tegenstemmen van VVD deed enkele wenkbrauwen fronsen. Fractievoorzitter Swart bereidde als wethouder voor de raadsverkiezingen de lening aan de club nog voor, maar is nu tegen een geldlening.

Voorzitter Lugt riep eerder supporters op om de raadsvergadering van vanavond bij te wonen. Zo’n 150 supporters gaven gehoor aan die oproep. Na afloop van de stemming, vierden de supporters een feestje waarbij oud-voorzitter (en nu directeur van de Eagles holding) Hans de Vroome een rondje indeed.

Bq_riF6IEAA3K8l

Foto via www.twitter.com/trotsadijssel

SportSport