Deventenaar Zarbaf per direct naar GA Eagles

Hamid Zarbaf (27) maakt de overstap van HHC Hardenberg naar Go Ahead Eagles. De linksbenige verdediger tekent voor anderhalf jaar in Deventer, met een optie voor nog een seizoen.

Deventenaar Zarbaf keert daarmee dubbelzijdig terug op bekend terrein. Als D- en C-junior verdedigde hij de kleuren van Go Ahead Eagles. Daarnaast liep de defenseur twee weken geleden een week stage bij de hoofdmacht van de club.

Hamid Zarbaf kwam sinds 2011 in zijn geboorte- en woonplaats Deventer uit voor SV Helios en Koninklijke UD, waarna zijn carrière in een gestage lijn omhoog ging. Via Koninklijke UD kwam hij bij CSV Apeldoorn terecht en na CSV volgde Rohda Raalte. Sinds de zomer van 2015 kwam Zarbaf uit voor HHC Hardenberg. Met de club uit Hardenberg speelde de verdediger de afgelopen anderhalve seizoen in de Tweede Divisie.

Nu volgt dus de volgende stap: die van de Tweede- naar de Eerste Divisie, van HHC naar Go Ahead Eagles. “Als Deventer jongen is dit een prachtige stap”, aldus Hamid Zarbaf. “Ik ben een op en top sportman dus ik ga vol voor deze mooie kans om profvoetbal te spelen. Al is de Tweede Divisie natuurlijk ook een sterke competitie. Bij HHC heb ik me goed kunnen ontwikkelen en daar ben ik de club en de mensen in Hardenberg erg dankbaar voor.”

Wat voor speler heeft Go Ahead Eagles in huis gehaald? Zarbaf: “Ik denk dat ik een echte teamplayer ben. Ik werk hard en heb alles over voor het team.” Trainer Jan van Staa, die Hamid Zarbaf goed leerde kennen tijdens de stageweek, onderschrijft die woorden: “Hamid is een positief agressieve speler en beschikt over een echte winnaarsmentaliteit. Daarnaast kan hij op twee posities uit te voeten: linksback en links in het centrum. Hij is zeer gemotiveerd om de concurrentiestrijd aan te gaan met de jongens die daar nu spelen. En een gezonde concurrentiestrijd maakt een team alleen maar sterker.”

Bron: www.ga-eagles.nl