Derde derby voor Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles werkt zaterdag haar derde derby op rij af. Na het inhaalduel tegen Heracles Almelo, de wedstrijd tegen PEC Zwolle, wacht deze ronde FC Twente. Deze wedstrijd werd al 25 keer afgewerkt. Twente won maar liefst negentien keer. Het werd vier keer gelijk wat maakt dat GA Eagles pas twee keer won, de laatste keer was in 1978. 

Op basis van de historie lijkt het lastig te worden voor de rood-gelen. Daarbij komt dat Twente bezig is aan aardige serie met drie overwinningen op rij (NAC, Roda en AZ). Hierdoor staan de Tukkers met 30 punten op plaats drie. Go Ahead staat na zestien wedstrijden met twintig punten op plaats elf.

De bezoekers moeten het doen zonder de lang geblesseerde Kevin Spanjaard en eerste spits Kolder. Hij is afwezig vanwege de buikblessure die hem ook tegen Heracles en Zwolle aan de kant hield. Erik Falkenburg heeft inmiddels bewezen een prima stand-in te zijn en heeft Kolder inmiddels afgelost als topscorer. Twente mist Quincy Promes. De speler die vorig seizoen een belangrijk aandeel had in de promotie van de Eagles staat aan de kant met een knieblessure. Twente mist verder Wout Brama en keepers Stevens en Boschker.

Scheidsrechter bij het duel is de heer Liesveld. Hij wordt daarbij geassisteerd door de heren Siebert en Droste.

FC Twente – GA Eagles zaterdag 14 december 20.45 uur.