Türüç Maatschappelijk speler Eredivisie

De club en de speler zijn trots en blij: Deniz Türüç (Go Ahead Eagles) is uitgeroepen tot Maatschappelijk speler Eredivisie 2014. Vanavond ontvangt Deniz, tijdens het Voetballer van het Jaar Gala, uit handen van zijn trainer Foeke Booy een cheque van 50.000 euro.

Dit bedrag wordt volledig besteed aan een maatschappelijk project naar de keuze van Deniz Türüç en de maatschappelijke projecten van zijnclub Go Ahead Eagles. De prijs wordt mogelijk gemaakt door de Eredivisie en de VriendenLoterij, Maatschappelijk Partner Eredivisie. De VriendenLoterij en Eredivisie willen met deze prijs het maatschappelijke belang van voetbal onderstrepen.

Deniz Türüç (21) : “Het is echt een eer dat ik deze prijs krijg. Als profvoetballer ben ik een voorbeeld voor anderen en kan ik mensen raken. Ik ben me ervan bewust dat ik een boodschap over kan brengen als profvoetballer zijnde. Als brugklasser kwam Blaise N’Kufo van FC Twente bij mij op school langs, dat maakte indruk op mij. Ik ben trots dat ik datzelfde effect nu op anderen heb.” Jelle Beuker, directeur van GA Eagles: “Een geweldige prijs voor Deniz en ook voor ons als club, omdat Go Ahead Eagles buiten ‘voetbal’ en ‘voetbalbeleving’ ook de ‘meer dan voetbal’ activiteiten als belangrijke derde pijler in haar beleid ziet.”

De jury roemt Türüç om de wijze waarop hij invulling geeft aan zijn voorbeeldfunctie richting de jeugd én zijn teamgenoten. Het juryrapport zegt: “Deniz is een voorbeeld voor veel jongeren in Enschede en Deventer. Met zijn 21 jaar is Deniz zich al erg bewust van de invloed die hij als profvoetballer heeft op de maatschappij. Doorslaggevend is het feit dat hij vanuit verschillende opzichten blijk geeft van zijn maatschappelijke betrokkenheid. Structureel vanuit zijn rol als speler van Go Ahead Eagles bij verschillende maatschappelijke activiteiten van zijn club, zoals de Buurtbattle en Playing for Success. Als jeugdtrainer van de E1 bij Enschedese Boys, waar hij de jongeren niet alleen techniek bijbrengt maar ook normen en waarden. Bovendien als burger waar hij lokale politiek en buurtgenoten samenbracht met als resultaat het behoud van een voetbalveldje voor de plaatselijke jeugd. Waarmee Deniz hen de kans biedt onbezorgd te kunnen voetballen.”

Bron: www.ga-eagles.nl