Statistieken GA Eagles onder Demmers: Alles of niets!

Op de officiële website van GA Eagles neemt de inmiddels ex-hoofdtrainer Dennis Demmers op een chique manier van ‘zijn’ club. De Deventenaar werd afgelopen maandag ontslagen na een reeks tegenvallende resultaten. Demmers liet in een open brief weten: ‘Wat ben ik trots dat ik als Deventer jongen bij de club uit mijn stad heb mogen werken’.

De oud-trainer van onder meer Lemele, SVZW, Colmschate’33 en Excelsior’31 nam eind maart 2015 het stokje over (na eerder assistent te zijn geweest) van de ontslagen Foeke Booy. Demmers kon degradatie uit de Eredivisie niet voorkomen. Ondanks dat speelde GA Eagles, vanwege goede resultaten in het Fair-Play klassement nog twee Europese duels tegen Ferencvaros uit Hongarije.

De oefenmeester kreeg zijn ploeg halverwege de eerste competentieronde van het huidige seizoen aan het draaien met een koppositie als gevolg. Eind november kwam de klad er echter in. ‘We verloren de koppositie en zakten verder af. De zoektocht begon om de puzzelstukjes weer in elkaar te kunnen laten vallen. Even dachten we het voor elkaar te hebben. We wonnen op miraculeuze wijze in Breda – een teamprestatie – waarna we nog één wedstrijd te gaan hadden voor de winterstop. Helaas verloren we deze waardoor we met een zware kater de winterstop in gingen’, liet Demmers weten tegenover GAEagles.nl.

Na het verlies van afgelopen zondag tegen Achilles’29 (1-0) besloot het bestuur in te grijpen. Het vervangend duo Decheiver/Boerebach mag van de KNVB tot 7 maart fungeren als hoofdcoaches. In de tussentijd gaat GA Eagles op zoek naar een geschikte opvolger.

Opvallend in de analyse van GA Eagles onder Demmers is dat de Deventenaren in de competitie (inclusief nacompetitie) slechts tweemaal gelijk speelden. Onder Demmers was het vaak alles of niets!

Statistieken GA Eagles onder trainer Dennis Demmers (vanaf 5 april 2015):

Duels Winst Gelijk Verlies Goals voor Goals tegen
(na)Comp 29 12 2 15 38 36
Beker 2 0 1 1 2 4
Europees 2 0 1 1 2 5
Totaal 33 12 4 17 42 45