DEFINITIEF: Mokotjo vertrekt naar FC Twente

Kamohelo Mokotjo maakt per direct de overstap naar FC Twente. De middenvelder tekent in Enschede een contract voor 4 jaar.

De 23-jarige middenvelder speelde één seizoen in Zwolle en had een groot aandeel in de meest succesvolle jaargang uit de geschiedenis van de club. In totaal kwam hij tot 27 wedstrijden in de Eredivisie, daarin wist hij tweemaal het net te vinden. PEC Zwolle krijgt voor de transfer van Kamohelo Mokotjo de hoogste transfersom uit de clubhistorie.

Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC Zwolle: ,,Het mag duidelijk zijn dat wij Kamohelo gaan missen. Zowel op het veld als daarbuiten heeft hij een fantastische indruk gemaakt. Dat hij daarmee zichzelf in de kijker gespeeld heeft bij de hele Nederlandse top, is een groot compliment voor Kamohelo maar ook voor onze club. Het zegt veel over de ontwikkeling van PEC Zwolle, waar spelers een podium krijgen om zich verder te ontwikkelen. Over het transferbedrag doen wij geen uitspraak.”

PEC Zwolle bedankt Kamohelo Mokotjo voor zijn inzet en bijdrage aan het meest succesvolle jaar uit de geschiedenis. De club wenst hem veel succes in Enschede. PEC Zwolle blijft de komende periode zoals gebruikelijk alert, om de kwaliteit van de selectie op peil te houden.