Decheiver trainer van ‘nieuw’ GA Eagles A1

Harry Decheiver, de huidige trainer van Colmschate’33, keert terug bij Go Ahead Eagles. De geboren Deventenaar wordt volgend seizoen de trainer van de A-jeugd. De projectgroep Jeugdopleiding Go Ahead Eagles heeft daarmee de gedroomde kandidaat weten vast te leggen voor de jeugdopleiding die weer opnieuw op poten wordt gezet in Deventer.

John Oude Wesselink: “Hier zijn we heel blij mee, een heel goede zaak. Harry moet de kar gaan trekken, die keuze voor hem was helemaal niet moeilijk. Hij ziet het spelletje perfect, was zelf een technische jongen. Ik denk dat het klopt. Henk ten Cate heeft met hem gewerkt en kent hem als zijn broekzak.”

Decheiver debuteerde al in 1986 voor Go Ahead Eagles, hij was het grootste talent uit een rijke lichting. “Ik ben een geboren en getogen Deventenaar en heb het als heel prettig ervaren dat ik geen ellendig lange reizen hoefde te maken, gewoon bij mijn ouders thuis kon blijven wonen en in een vertrouwde omgeving kon voetballen. Dat kon niet beter.”

Decheiver is helder in zijn visie: “Uiteindelijk vind ik dat als je een goede jeugdspeler bent en je in de buurt van Deventer woont het gek is als je elders in het betaalde voetbal je opleiding gaat volgen. Als ik zelf zou mogen kiezen, zou ik het wel weten. Dan kies je toch voor Go Ahead?”

Mede daarom gelooft Decheiver heilig in de jeugdopleiding. Toen hij door Henk ten Cate en John Oude Wesselink voor de functie werd gepolst, was hij meteen enthousiast: “Alles valt nu op zijn plek. Ik heb mijn diploma, ik kom van Go Ahead, Henk is mijn trainer geweest en ik sta al een tijdje op eigen benen als trainer. Dit, deze A-jeugd, is een heel belangrijke leeftijdsgroep, die jongens gaan de laatste fase in, de laatste stap van jeugd naar eerste elftal. Ik vind het geweldig ze daarbij te kunnen gaan helpen.”

Eigenlijk zou Decheiver als hoofdtrainer aan de slag gaan bij Zwart-Wit ‘63 in Harderwijk, een klus waar hij naar uit zag. “Maar ik had een clausule opgenomen in mijn contract: als er een Betaald Voetbal Organisatie langs zou komen, kon ik die kans pakken. Ja en dan komt ook nog eens Go Ahead, bij die club heb ik zoveel gevoel. En ik heb altijd gezegd: als er een kans komt in het betaalde voetbal, moet ik hem niet voorbij laten gaan.”

Bron: GA Eagles Facebook