De Zweef is baas in eigen huis tegen Heino

In Nijverdal verloor Heino in 1E vandaag van De Zweef (3-0). De ploeg van trainer Marc Lobbert wacht zodoende na de winterstop nog steeds op de eerste driepunter. Ondanks een ‘buffer’ die opgebouwd is voor de winterstop moet men weer punten gaan verzamelen om niet onnodig in de problemen te komen op de ranglijst.

Op een zeer matig bespeelbaar veld was de thuisploeg gedurende de wedstrijd het best ingesteld op de omstandigheden. Niels Hegeman wist al snel de score te openen. Na een corner voor Heino wist de middenvelder, na een vlijmscherpe counter, de bal prima af te ronden (1-0). De groen-witten kenden vandaag veel moeite het spel op gang te krijgen en creƫerden zeer weinig kansen. Zo was men in de eerste helft alleen na een corner dichtbij de doellijn.

Na rust werd het spel van Heino iets beter, althans men had meer de overhand op de speelhelft van De Zweef. Enkele kansjes waren aan de voorwaartsen niet besteed. Stijn Klein Robbenhaar (2-0) wist middels een prima opgezette counter het duel te beslissen. Sven Dikkers kon in de slotsecondes profiteren van niet doortastend ingrijpen van de Heino-doelman (3-0).

Al met al een teleurstellende middag voor de Heinoƫrs, die in zes duels na de winterstop nog niet wonnen en slechts tweemaal gelijkspeelde. Met 25 punten uit 19 duels staat men op een achtste plaats. Komende zondag speelt men thuis tegen Luctor et Emergo. De hekkensluiter won vandaag met liefst 5-1 van Rood Wit.

Foto: Vincent Hartman