Spektakel en drie punten voor ASC’62 (1-5)

ASC’62 en thuisploeg De Weide maakten er voor de neutrale toeschouwers in Hoogeveen vanmiddag een boeiend duel van. Na een 1-1 ruststand en een rode kaart voor ASC’62, zullen er maar weinigen gedacht hebben dat de Dalfsenaren met een ruime overwinning naar huis zouden gaan. Het gebeurde echter wel (1-5).

‘Na vijf minuten krijgt De Weide een strafschop die gelukkig gekeerd wordt door onze doelman Berry Roeberts. Daarna maakten wij na een kwartier spelen de 0-1 door Piet de Jong (foto, red.). Toch hadden we duidelijk moeite met het drassige veld’, begint ASC’62-trainer Marcel Waaijer. Hij zag dat zijn ploeg de voorsprong voor rust niet kon vasthouden. Marco Kikkert maakte namens de Drentenaren de gelijkmaker (1-1). Tot overmaat van ramp kreeg Coen Westerhof ook nog eens de rode kaart, na het vasthouden van een doorgebroken speler, waardoor Waaijer het nodige moest omzetten in de rust.

‘Ik heb aanvaller Floris Meerveld gewisseld om qua tactiek meer op de counter te kunnen spelen. Dit pakte goed uit, want na een klein uur spelen scoort opnieuw Piet de Jong uit een counter, na aangeven van Chiel Pasman, de 1-2. De Weide had moeite om gebruik te maken van de man-meer-situatie. De 1-3 maakten we vervolgens na een geweldige counter. Chiel Pasman was de doelpuntenmaker. Tien minuten voor tijd kwam ook De Weide met tien man te staan, na een tweede gele kaart. Toen was het verzet gebroken’, wist Waaijer.

Het duel eindigde nog in 1-5 door een goal uit een corner, deze kwam op naam van Joren Drost en Piet de Jong die in de slotsecondes zijn derde van de middag maakte (1-5). Voor ASC’62-doelman Roeberts eindigde het duel al eerder dan verwacht. De goalie kwam in botsing met een Hoogeveense aanvaller, ongeveer tien minuten voor tijd, waarna Mark van Lenthe zijn opwachting moest maken in het doel. Met Roeberts, die dizzy van het veld ging, leek het even later wel weer goed te gaan.

Volgende week speelt ASC’62 thuis tegen Enter Vooruit. Door de winst van vandaag staan de Dalfsenaren nu op de vijfde plaats in 2H met 22 punten uit 14 duels.