De Vroome en Lugt ‘verdedigen met verve’

De Deventer gemeenteraad vergaderde woensdagavond over het college voornemen om Go Ahead Eagles een lening van zes miljoen te verstrekken. Een bedrag dat Go Ahead niet kan lenen bij een bank waardoor zij zich genoodzaakt voelt om aan te kloppen bij de gemeente.

De club had in eerste instantie de gemeente om een lening van elf miljoen gevraagd, om hiermee stadion de Adelaarshorst aan te kunnen passen aan de eisen van de tijd. Het college heeft twee weken geleden voorgesteld om in te stemmen met een lening van zes miljoen en later te beslissen over een tweede lening. Het is nu aan de gemeenteraad om hier een besluit over te nemen. Hiervoor kon de gemeenteraad woensdag vragen afvuren op drie bestuursleden en de verantwoordelijk wethouder. De vragen waren divers,

D66-raadslid Ankie Pannekoek liet op Twitter weten dat Eagles directeur De Vroome en voorzitter Lugt er, wat haar betreft, met verve in sloegen om de vragen van de raad te beantwoorden. Hoe de rest van de raad dat heeft ervaren zal over twee weken blijken. Dan zal worden gedebatteerd over de lening en twee weken daarna wordt er een besloten genomen.