De KNVB stopt na vele jaren met het organiseren van de Nike voetbaldagen, waaronder die in Broekland. De Voetbal Academie van Daan Koerhuis gaat in samenwerking met SV Broekland een vervolg geven aan deze drie voetbaldagen. Op 11, 12 en 13 augustus 2014 zal de voetbal 3-daagse plaats vinden voor D en C spelers uit de hele regio.

Daan Koerhuis organiseert al 5 jaar een voetbal 3-daagse voor F en E spelers bij Wijhe’92. Zestig enthousiaste spelers uit heel de regio voetballen dan 3 dagen onder enthousiaste en deskundige begeleiding van zes trainers. ‘Toen SV Broekland mij benaderde om de KNVB dagen een vervolg te geven heb ik niet lang hoeven twijfelen, een super mooie kans’, aldus Daan Koerhuis.

Daan is geboren in Broekland en er ook nog actief als speler. Ook organiseerde De Voetbal Academie in de kerstvakantie nog een zaalvoetbal 2-daagse bij SV Broekland.  Sv Broekland is 7 jaar gastheer geweest voor de KNVB en hoopt op een mooi vervolg in samenwerking met De Voetbal Academie. Sv Broekland steekt veel energie in de jeugdopleiding van haar leden en wil dit door het voortzetten van de voetbal 3-daagse graag blijven uitstralen en uitdragen. ‘Samen met de deskundigheid en ervaring van Daan Koerhuis gaat de 3-daagse een nog groter succes worden dan voorheen’, aldus Gerard Herder van de jeugdcommissie van sv Broekland.

Keepers
De voetbaldagen van de Voetbal Academie lijken op die van de KNVB. Één duidelijk verschil is de keepersgroep. Er kunnen 10 keepers deelnemen aan de voetbaldagen in Broekland.  Die keepers krijgen dan gerichte keepers training maar draaien ook gewoon mee in het programma.

Bij Wijhe’92 zal er op 7,8 en 9 juli een voetbal 3-daagse worden georganiseerd voor F en E spelers uit de regio. In Wijhe zal geen keepersgroep deelnemen.

Trainingen
De Voetbal Academie staat mede bekend om zijn wekelijkse trainingen op vrijdag. Hieraan kunnen maximaal 36 kinderen deelnemen. Afgelopen periode deden er 36 mee waarvan er uiteindelijk 32 doorgaan in maart. De Voetbal Academie heeft nog niet eerder mee gemaakt dat er zoveel deelnemers doorgaan. Koerhuis is dan ook trots op het feit dat zoveel deelnemers het naar hun zin hebben bij De Voetbal Academie. Vanaf 7 maart zullen er weer 36 enthousiaste spelers wekelijks komen trainen op de velden van Wijhe’92.

Aanmelden
De inschrijving voor de voetbal 3-daagse bij SV Broekland en Wijhe’92 is geopend. Kijk op www.devoetbalacademie.nl voor het aanmeldingsformulier. Voor meer informatie kunt u mailen naar info@devoetbalacademie.nl. De trainingsgroepen op vrijdag zitten helemaal vol dus daarvoor kunt u zich niet meer aanmelden. In september zal de volgende periode van 15 weken worden aangeboden.