Misschien zal de huidige hoofdtrainer van PEC Zwolle Art Langeler (42) er zelf ook een beetje moe van worden, zijn naam valt de laatste vaak bij clubs en functies die hem op het lijf zijn geschreven. Aan de andere kant is het zoals hij zelf zegt: “Een compliment als je naam genoemd wordt of een club met je in gesprek wil.” Veel media meldden na het bericht van het AD al dat Langeler rond zou zijn met PSV voor de functie van hoofd opleiding, andere ingewijden spreken dat weer tegen. Welk verhaal is waar? Enkele uitspraken en media op een rij.

Februari 2013, Cambuur
Nadat Art Langeler rond de jaarwisseling bekend maakte dat hij volgend seizoen (samen met Jaap Stam) niet meer op de Zwolse bank zit, volgde in februari al de koppeling met Cambuur Leeuwarden. Langeler zou in gesprek zijn in de Friese hoofdstad om niet alleen trainer te worden, maar tevens technisch directeur. De stap naar Cambuur leek een stap omlaag, maar gezien de ambities ieder jaar van de Friezen kan er veel in Leeuwarden.

Later volgde het bericht dat Langeler nog langer wil wachten op andere interessante opties, waardoor Cambuur ervoor koos met de ervaren coach (nu VVOG) Dwight Lodeweges in zee te gaan.

Maart 2013, FC Groningen
Opeens was daar het bericht op vrijdagavond 8 maart tijdens de wedstrijd FC Groningen-NAC (1-1): “Art Langeler zou hier (FC Groningen, red.) volgend seizoen de nieuwe trainer kunnen worden”, aldus Evert ten Napel. Deze zin zorgde op de sociale media in ieder geval voor genoeg ‘voer’. Het leek al rond aan het einde van de avond, totdat technisch directeur Nijland heel duidelijk was tegen RTV Noord: “‘Langeler is volgend seizoen geen trainer vd FC, 100%”. Ondertussen maakte huidige FC Groningen-trainer Maaskant deze week wel bekend dat hij stopt aan het einde van het seizoen. De Groningers moeten dus in ieder geval op zoek naar een nieuwe hoofdcoach.

Maart 2013, Hoofd opleidingen PSV
Toen iedereen zich begon af te vragen of Langeler uberhaupt nog in gesprek kwam met FC Groningen, opende Sjoerd Mossou gisteravond (17 maart) namens het AD weer een hele andere deur: “Langeler wordt de nieuwe hoofd opleidingen van PSV.”

Deze vacture staat inderdaad open in Eindhoven. Na het vertrek van Jelle Goes naar FC Anzhi, heeft PSV al zonder succes aangeklopt bij Adrie Koster en Wiljan Vloet. Nu komt men dus bij de huidige coach van PEC Zwolle Art Langeler uit. Langeler die in het verleden bij PEC Zwolle ook al een periode hoofd opleidingen bij deze club was, heeft ook pedagogisch (docent Landstede) de nodige ervaring.

Het AD doet vermoeden alsof Langeler al rond is met PSV. Technisch Directeur Brands geeft tegenover VI aan dat er in ieder geval een gesprek is geweest, maar dat er nog niets is getekend. Ook Telegraaf meldt dat het nog allerminst zeker is dat Langeler naar Eindhoven komt. Volgens de ochtendkrant heeft Langeler ook meerdere opties en heeft (volgens VI-watcher Slegers) PSV nog een kandidaat op het oog.

Wordt vervolgd …

 

 

Bron foto: www.jupilerleague.nl